Ontwerpbesluit tot verlenging van een overgangsmaatwerkbesluit m.b.t. lozing brijn in de bodem, Nieuwe Dijk 23B in Wervershoof

 

Op 2 september 2022 hebben wij van de Coöperatieve Telersvereniging In Het Glastuingebied ‘Het Grootslag U.A. een verzoek tot verlenging van een overgangsmaatwerkbesluit (artikel 3.90, zevende lid, Activiteitenbesluit) voor het in de bodem brengen van concentraat ontvangen.

Het maatwerk heeft betrekking op het bedrijf Coöperatieve Telersvereniging In Het Glastuingebied ‘Het Grootslag U.A. aan Nieuwe Dijk 23B in Wervershoof.

Wij zijn voornemens om het verzoek van de Coöperatieve Telersvereniging In Het Glastuingebied ‘Het Grootslag U.A., om maatwerkvoorschriften te stellen ten aanzien van het toestaan van het in de bodem brengen van concentraat wat bij de productie van gietwater ontstaat (hierna: brijn of brijnlozing).

Tevens zijn wij voornemens om de aanvraag gedeeltelijk te weigeren. Ten aanzien van de termijn zijn wij voornemens in plaats van een onbepaalde tijd een termijn tot 1 september 2025 te laten gelden.

Ter inzage

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en overige bijbehorende stukken liggen van 11 januari 2024 tot en met 21 februari 2024 ter inzage bij de gemeente Medemblik.

U kunt het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken digitaal bekijken via het digitale publicatieblad op officielebekendmakingen.nl. De documenten hangen als ‘Bekijk documenten’ aan deze publicatie (zie linker kolom).

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden op dit voornemen zowel mondeling als schriftelijk zienswijzen kenbaar maken (artikel 4:8 Algemene wet bestuursrecht). Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de OD NHN, Postbus 2095, 1620 EB in Hoorn. Vermeld in uw brief het onderwerp: Zienswijze Nieuwe Dijk 23B, Wervershoof Grootslag U.A., zaaknummer: OMG-014258/DMS429743.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Regulering van de OD NHN via telefoonnummer 088-1021 300 (graag uiterlijk een week vóór afloop van de termijn). Van de mondelinge zienswijze(n) wordt een verslag gemaakt.

Informatie

Meer Informatie kunt u tijdens kantooruren verkrijgen bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord, telefoonnummer 088-1021 300.

 

Naar boven