AANKONDIGING VERKOOP PERCEEL GROND

IJsselallee en spoorbaan Zwolle-Wijhe

Adres: Perceel gelegen tussen de IJsselallee en spoorbaan Zwolle-Wijhe

Kadastrale percelen: Gemeente Zwollerkerspel, sectie P, nummer 3445 (gedeeltelijk) Perceelgrootte: Circa 850m²

Voornemen tot aangaan overeenkomst met ProRail

De gemeente Zwolle is voornemens een koopovereenkomst voor het perceel grond aan te gaan met ProRail voor het formaliseren van het huidige gebruik en inrichting van het perceel.

Koper is de enige serieuze gegadigde

Prorail (Koper) heeft sinds 2000 het hierboven genoemde perceel van de gemeente in gebruik en heeft op dit perceel voorzieningen getroffen om dit terrein te kunnen gebruiken als rangeerterrein. Het perceel grenst aan grond dat al in eigendom is van ProRail en heeft geen andere aangrenzende eigenaren. Het terrein is afgesloten middels een hekwerk en niet meer via de openbare weg te bereiken. Het beheer en onderhoud wordt ook sinds de ingebruikname gedaan door ProRail. Omdat er door ProRail niets is geregeld ten aanzien van de door haar gedane investeringen op het terrein ( rangeerlijn, masten, stootblok en contragewichten) is de Gemeente Zwolle door natrekking eigenaar van deze werken. Dit is voor de gemeente niet wenselijk. Beide partijen zien daarom als beste optie om de grond over te dragen aan ProRail.

Gelet op het voorgaande is de gemeente van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het aangaan van de overeenkomst voor de locatie tussen de IJsselallee en de spoorbaan Zwolle Wijhe, t.b.v. het instand houden van het rangeerterrein.

Vervaltermijn

Indien u zich niet met dit voornemen kunt verenigen, dan dient u dit uiterlijk binnen 20 kalenderdagen (ingaande de dag na deze bekendmaking) kenbaar te maken door middel van het aanhangig maken van een kortgeding procedure bij de rechtbank Overijssel.

De gemeente Zwolle en ProRail zouden onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst(en) zou worden opgekomen.

Indien u een kort geding aanhangig maakt, verzoeken wij u dit binnen voornoemde termijn schriftelijk mede te delen door hierover een mail (dan wel de conceptdagvaarding) te sturen naar het e-mailadres: e.jaspers@zwolle.nl

De gemeente publiceert dit voornemen op www.zwolle.nl/bekendmakingen en in het gemeenteblad. Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778). Voor meer informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen met e.jaspers@zwolle.nl.

 

Naar boven