Verleende omgevingsvergunning Middenwolderweg 10 te Staphorst

Op 10 april 2024 is een omgevingsvergunning verleend voor de Middenwolderweg 10 te Staphorst. Hieronder staat wat dit betekent. Ook leest u wat u kunt doen als u het niet eens bent met de vergunning.

Waar gaat de vergunning over?

De vergunning gaat over de bouw van een nieuwe opslagloods direct aansluitend op de bestaande be- bouwing op het perceel Middenwolderweg 10 te Staphorst. Dit plan past niet in het bestemmingsplan. Via een omgevingsvergunning kunnen wij toch meewerken aan het planvoornemen.

Besluit gemeenteraadAls wij afwijken van het bestemmingsplan moet de gemeenteraad in sommige gevallen daarmee instemmen. Dit noemen wij een verklaring van geen bedenkingen. Deze verklaring is voor dit plan niet nodig.

Hoe kunt u de vergunning bekijken?

Iedereen kan vanaf woensdag 24 april 2024 de vergunning en bijbehorende stukken bekijken. Dit kan:

  • 1.

    Via de landelijke website: https://www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/ . Op deze website kunt u zoeken op het adres of het plannummer: NL.IMRO.0180.5132023003-VS01.

  • 2.

    In het gemeentehuis. Hier kunt u de stukken bekijken. Dit kan alleen als u een afspraak maakt via: (0522) 467 467.

De digitale bestanden zijn beschikbaar op:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0180/NL.IMRO.0180.5132023003-VS01/

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met de verleende vergunning?

Als u het niet eens bent met de vergunning dan kunt u beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Rechtbank Overijssel. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van donderdag 25 april 2024 tot en met woensdag 5 juni 2024. Een beroepschrift kan worden ingediend door:

  • 1.

    belanghebbenden;

  • 2.

    niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen de ontwerp omgevingsvergunning hebben ingediend;

  • 3.

    niet-belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet of te laat een zienswijze hebben ingediend tegen ontwerp omgevingsvergunning;

U stuurt uw beroepschrift aan:

Rechtbank Overijssel, sector Bestuursrecht

Postbus 10067

8000 GB Zwolle

Stelt u uiterlijk 5 juni 2024 beroep in? Dan kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Als u dit uiterlijk 5 juni 2024 doet, dan treedt de nieuwe omgevingsvergunning nog niet in werking, totdat op uw verzoek is beslist.

U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen. Op de site van de rechtbank leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.

Wanneer treedt de vergunning in werking?

De vergunning treedt in werking op donderdag 6 juni 2024. Enige uitzondering is als iemand vóór deze datum een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de Voorzieningenrechter

Naar boven