Openbare kennisgeving - Termijnen aanvraag volmacht en kiezerspas

 

Verkiezing van het Europees Parlement - donderdag 6 juni

De burgemeester van Dordrecht maakt het volgende bekend

 

Volmacht

Ik kan zelf niet naar een stembureau. Hoe kan ik toch stemmen? U vraagt dan een andere kiezer om namens u te stemmen. Dit heet een volmacht afgeven. Het makkelijkst is het om de achterkant van de stempas in te vullen. U moet beiden uw handtekening zetten. Geef uw stempas en een kopie van uw identiteitsbewijs mee. Verder gelden deze regels:

  • de persoon die voor u gaat stemmen moet op hetzelfde moment ook zelf stemmen

  • deze persoon kan maximaal namens 2 andere personen stemmen

  • deze persoon woont in Dordrecht

U kunt ook van tevoren iemand aanwijzen om voor u te stemmen. Dit heet een schriftelijke volmacht. De aanvraag hiervoor moet vóór 3 juni 17.00 uur bij de gemeente binnen zijn. De andere kiezer ontvangt een volmachtbewijs en hoeft geen kopie van uw identiteitsbewijs te laten zien.

 

Kiezerspas

Wilt u stemmen in een andere gemeente? Vraag dan een kiezerspas aan. Daarmee stemt u in een andere gemeente. U vraagt de kiezerspas online aan op www.dordrecht.nl/verkiezingen. Of aan de balie van de gemeente. Online kan dat tot 3 juni 17.00 uur. Aan de balie kan dat op afspraak tot 5 juni 12.00 uur. Neem uw identiteitsbewijs mee.

 

Op www.dordrecht.nl/verkiezingen staat meer informatie. Voor vragen mag u ook contact opnemen met team Verkiezingen. U bereikt ons via telefoonnummer 14 078.

 

Team Verkiezingen

Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht

 

 

Dordrecht

18 april 2024

De burgemeester,

A.W. Kolff

Naar boven