Nieuwe subsidieregels

In 2021 zijn we begonnen met het vernieuwen van ons subsidiebeleid na een grondig onderzoek door de rekenkamercommissie. Dankzij verschillende bijeenkomsten waarbij iedereen kon meepraten, en na zorgvuldige overweging, heeft de gemeenteraad op 18 maart 2024 een gloednieuwe Algemene Subsidieverordening (ASV) aangenomen.

Volgens artikel 3 van de ASV hebben burgemeester en wethouders de mogelijkheid om via nadere regelgeving (subsidieregelingen) vast te stellen welke activiteiten subsidie kunnen ontvangen. Hierin wordt ook bepaald welke doelgroepen in aanmerking komen, hoe de subsidie wordt berekend en uitbetaald.

Deze subsidieregeling richt zich op diverse belangrijke onderwerpen, zoals cultuur, toegankelijkheid, kinderopvang, wijkontmoetingscentra, klimaatinitiatieven, verenigingen, sociale projecten, oplaadpunten voor fietsen en zelfs een regeling voor koelkasten.

Wil je meer weten of jouw mening delen? Vanaf 19 april kun je gedurende zes weken de Subsidieregeling bekijken op Overheid.nl. Tijdens deze periode staat het voor iedereen open om schriftelijk of mondeling een zienswijze in te dienen. Voor verdere informatie of om mondeling je mening te geven, neem contact op met E. Bronkhorst, telefoon 0525-688688.

Alle details over het indienen van een zienswijze zijn te vinden op: https://www.elburg.nl/Bestuur_en_organisatie/Bezwaar_beroep_en_klachten/Zienswijze_indienen

 

Naar boven