Kennisgeving participatiemogelijkheid ruimtelijke ontwikkelingen

Kennisgeving

Er is een verzoek ingediend om de mogelijkheden te onderzoeken voor een ruimtelijke ontwikkeling. Voor deze ontwikkeling is mogelijk een wijziging of afwijking van het Omgevingsplan gemeente Barneveld noodzakelijk.

In deze kennisgeving wordt aangegeven hoe burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en/of bestuursorganen (hierna: belanghebbenden) bij de voorbereiding van het plan worden betrokken.

Ruimtelijke procedure

Het verzoek zit nog in de voorbereidende fase. In deze fase moet de indiener van het verzoek (hierna: initiatiefnemer) het plan verder uitwerken voordat er een formeel verzoek ingediend wordt om een ruimtelijke procedure op te starten.

Omdat er nog geen formele procedure loopt liggen er nog geen stukken ter inzage en is er nog geen gelegenheid om zienswijzen of bezwaren naar voren te brengen. Het is momenteel ook nog niet duidelijk welke formele ruimtelijke procedure doorlopen wordt en wanneer deze eventueel opgestart wordt.

U vindt de officiële bekendmaking via https://www.barneveld.nl/over-barneveld/bekendmakingen of ga via www.barneveld.nl naar de bekendmakingen (in de rubriek ‘Over Barneveld’).

Participatiemogelijkheden

In lijn met het Participatiebeleid gemeente Barneveld geeft een initiatiefnemer aan hoe belanghebbenden bij de uitwerking van het betreffende plan betrokken worden. Door dit als kennisgeving te publiceren worden belanghebbenden hier vroegtijdig van op de hoogte gesteld.

Voor het volgende plan is de participatiemogelijkheid inmiddels bekend:

Bakkersweg 23, Voorthuizen

Het plan

Het plan betreft het realiseren van twee extra woningen aan de Bakkersweg 23, Voorthuizen. Deze twee woningen zullen naast de bestaande woning worden gerealiseerd, waarvan één gesitueerd aan de Bakkersweg en één gesitueerd aan de Irenelaan.

Participatiewijze

Buurtbewoners die vanaf hun perceel zicht hebben op de planlocatie zijn inmiddels geïnformeerd. Zij konden de plannen inzien en vragen stellen. Indien zij, of eventuele andere geïnteresseerden, meer informatie zouden willen, kunnen zij deze opvragen bij de initiatiefnemer.

Voor vragen aan de initiatiefnemer kunt u contact opnemen met de heer Ph. Bos via telefoonnummer (06) 41938567.

Heeft u vragen?

Voor vragen aan de gemeente kunt u contact opnemen met het servicepunt Bouwen, Wonen en Leefomgeving via telefoonnummer (0342) 495 335.

Barneveld, 18 april 2024.

Naar boven