Kennisgeving Voorbereidingsbesluit ‘Bokkingshang’

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 19 april 2024 een voorbereidingsbesluit op grond van artikel 4.14 van de Omgevingswet in werking is getreden voor de percelen aan de Bokkingshang 16, 19 en 20-23, met het oog op de voorbereiding van in het omgevingsplan te stellen regels en met als doel een verbod op te nemen om de bestaande gebruiksactiviteiten uit te voeren.

Een en ander zoals besloten in de vergadering van de gemeenteraad van 17 april 2024.

 

Inhoud en werkingsgebied

Op grond van artikel 4.14 van de Omgevingswet kan de gemeenteraad voor een locatie een voorbereidingsbesluit nemen met het oog op de voorbereiding van in het omgevingsplan te stellen regels. Het voorbereidingsbesluit wijzigt het omgevingsplan met voorbeschermingsregels. Deze voorbeschermingsregels strekken ertoe te voorkomen dat de locatie minder geschikt wordt voor de verwezenlijking van het doel van de regels waarvoor de wijziging van het omgevingsplan in voorbereiding is.

De voorbeschermingsregels in het omgevingsplan vervallen na een jaar en zes maanden, of eerder als binnen die termijn het besluit tot wijziging van het omgevingsplan is bekendgemaakt.

 

Het voorbereidingsbesluit geldt op een deel van de panden aan de Bokkingshang. De exacte locatie waar het voorbereidingsbesluit gaat gelden is opgenomen in een geometrisch informatieobject als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0150.TAMVB01-VG01 (‘TAM-voorbereidingsbesluit Voorbeschermingsregels Bokkingshang’).

De met het voorbereidingsbesluit vastgestelde voorbeschermingsregels leiden er toe dat in de op dit moment leegstaande panden aan de Bokkingshang 16, 19 en 20-23 de activiteiten ‘Seksinrichting - raamprostitutie begane grond’ en ‘Seksinrichting – verdieping’ niet meer verricht kunnen worden.

 

De panden worden al jaren niet gebruikt als seksinrichting. Door deze leegstand ontstaat verloedering, wat negatieve effecten heeft op de woon- en leefomgeving. De gemeente ziet kansen om in dit deel van de Bokkingshang andere gebruiksactiviteiten toe te staan om zo de leefbaarheid in de straat te verbeteren.

 

Om de leegstand en de daarmee verdere verloedering tegen te gaan is besloten een wijziging van het Omgevingsplan voor te bereiden waarmee andere gebruiksactiviteiten mogelijk worden gemaakt. Om te voorkomen dat de panden minder geschikt worden voor de toekomstige ontwikkeling, is een voorbereidingsbesluit genomen waarin regels zijn gesteld over het verbieden van de huidige gebruiksmogelijkheden.

 

Na het in werking treden van het voorbereidingsbesluit zal het college starten met het voorbereiden van de wijziging van het Omgevingsplan.

 

Inzien

Het voorbereidingsbesluit kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.TAMVB01-VG01

Via deze link kunt u doorklikken naar het Omgevingsloket.

• De digitale bestanden van het voorbereidingsbesluit zijn beschikbaar gesteld op https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/NL.IMRO.0150.TAMVB01-VG01/

 

 

Het voorbereidingsbesluit kunt ook u inzien op:

https://www.deventer.nl/bestemmingsplanprocedure

 

Ook kunt u het voorbereidingsbesluit inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 140570.

 

Reageren

Tegen het voorbereidingsbesluit kan, op grond van de Omgevingswet en artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar en beroep worden aangetekend.

 

Voor het in voorbereiding zijnde wijziging Omgevingsplan waarbij andere gebruiksactiviteiten worden toegelaten op deze locatie zal een participatietraject doorlopen worden. In de besluitvorming van de wijziging van het Omgevingsplan is rechtsbescherming mogelijk door het indienen van zienswijzen of beroep.

 

Voor vragen over het voorbereidingsbesluit kunt u terecht bij Suzanne Hendriks, telefoonnummer 14 0570.

Naar boven