Bestemmingsplan ‘Parapluregeling nachtverblijf binnen horeca’ vastgesteld

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen L maken ter voldoening van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het bestemmingsplan ‘Parapluregeling nachtverblijf binnen horeca’ bij besluit van 23 april 2024 met IDN ‘NL.IMRO.0893.BP23026GEMBERGENBU-VA01’ is vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op 7 locaties gelegen aan de N 271 en wel de volgende: Hengeland 1a Afferden, Dorpsstraat 10 Afferden, Aijerdijk 1 Bergen, Kevelaarsedijk 1 Well, Twistedenerweg 2 Wellerlooi, Hamert 2 Wellerlooi en Rijksweg-Zuid 14 Wellerlooi.

Het betreft een reparatie van het bestemmingsplan ‘Parapluherziening nachtverblijf binnen horeca en gemengd’, dat door een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 1 februari 2023 is vernietigd. In verband met deze vernietiging is op 13 februari 2023 door de gemeenteraad ook een voorbereidingsbesluit genomen. Met dit voorbereidingsbesluit heeft de gemeenteraad beoogd om het toekomstig planologisch regime in het gebied waarop dit voorbereidingsbesluit betrekking heeft te beschermen en te verklaren dat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid. De bekendmaking van het voorbereidingsbesluit heeft op 14 februari 2023 plaatsgevonden. Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 22 december 2023 tot en met 1 februari 2024 ter inzage gelegen. Het vastgestelde bestemmingsplan dat nu ter inzage wordt gelegd is het nieuwe planologisch regime als hiervoor bedoeld.

Inzage

Het bestemmingsplan ‘Parapluregeling nachtverblijf binnen horeca’ en het besluit liggen van 24 april 2024 tot en met 4 juni 2024 ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Nieuw Bergen. U kunt de stukken, zonder afspraak, inzien tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum. U kunt het digitale plan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Overgangsrecht Omgevingswet

Op 1 januari 2024 zijn de Omgevingswet en de Invoeringswet Omgevingswet in werking getreden. Voor dit plan is vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet een ontwerpplan ter inzage gelegd. Op grond van de Invoeringswet Omgevingswet blijft het oude recht van toepassing op een beroep tegen dit plan.

 

Beroep

Tegen dit besluit kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het instellen van beroep is mogelijk gedurende bovengenoemde inzagetermijn. Om beroep in te stellen moet u uw zienswijze kenbaar hebben gemaakt tegen het ontwerpbesluit. Heeft u dat niet gedaan? Dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent.

 

Wijze van indienen

Het beroepschrift stuurt u aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. In het ondertekende beroepschrift staat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van het beroep.

U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State via https://www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak/hoger-beroep/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Uitvoering besluit tegenhouden

Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld, kan gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van genoemde Afdeling van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overlegd. Indien een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het raadsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroep en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Vragen

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum, telefonisch bereikbaar via nummer (0485) 34 83 83.

 

Naar boven