Voorgenomen levering snippergroen Griend 2c te Ameide

De gemeente Vijfheerenlanden is voornemens om een strook snippergroen grenzend aan het perceel aan Griend 2 c te Ameide met perceelnummer: gemeente Ameide, sectie A nummer 1497 te verkopen aan de eigenaar van Griend 2c te Ameide.

Bij de uitgifte van bovengenoemd perceel moet de gemeente een selectieprocedure doorlopen om serieuze gegadigden mee te laten dingen en zo gelijke kansen te creëren. Een selectieprocedure kan echter achterwege blijven indien bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria en gelet op de beleidsdoelstellingen slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de verkoop. Het voornemen om het voorgenoemde perceel aan de eigenaar van Griend 2c te Ameide te verkopen is gebaseerd op de hiernavolgende argumentatie.

De groenstrook past binnen de definitie van snippergroen waarop de Beleidsnotitie Snippergroen van de gemeente Vijfheerenlanden van toepassing is. Conform het uitgiftebeleid wordt snippergroen enkel verkocht aan de aangrenzende eigenaar en tevens onder bepaalde voorwaarden, waarvoor verwezen wordt naar betreffende beleid.

De snippergroenstrook heeft een oppervlakte van circa 22 m2 en grenst zowel aan het perceel van betreffende koper als aan het perceel van een tweede aangrenzende eigenaar. Conform het Didam-beleid van de gemeente Vijfheerenlanden is de twee aangrenzende eigenaar op de hoogte gesteld en heeft deze te kennen gegeven geen bezwaar te hebben tegen de verkoop van bovengenoemde snippergroenstrook aan de aangrenzende eigenaar van Griend 2c te Ameide.

De beoogde koper is daarmee voor de gemeente op grond van het Didam-beleid Vijfheerenlanden de enige geschikte gegadigde die in aanmerking komt voor aankoop van deze snippergroenstrook.

Termijn reactie

Indien u wilt reageren op dit voornemen tot verkoop, dient u binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie per e-mail te melden en beargumenteerd aan te geven waarom u van mening bent ook een serieuze gegadigde te zijn. U kunt hierover contact opnemen met mw. S. Godtschalk via email grondzaken@vijfheerenlanden.nl .

De gemeente publiceert dit voornemen op haar website. Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778)

 

Naar boven