Voornemen tot verkoop bloot eigendom erfpachtperceel Brunelhof 10 te Purmerend

Locatie: Brunelhof 10, 1441 PG te Purmerend, kadastraal bekend gemeente Purmerend, sectie G, nummer 836 , groot ca. 121 m².

De gemeente Purmerend (hierna ook te noemen: de gemeente) is voornemens om het bloot eigendom van bovengenoemde perceel grond waarop door de gemeente een recht van erfpacht is gevestigd te verkopen aan de rechthebbende van het erfpachtrecht (hierna te noemen: koper)

Om navolgende redenen gaat de gemeente ervan uit dat koper de enige serieuze gegadigde is voor de voorgenomen verkoop van het bloot eigendom:

  • -

    de gemeente Purmerend heeft bij raadsbesluit op 24 november 1994 (nr. 94-136) besloten om eigenaren van door gemeente uitgegeven erfpachtrechten de mogelijkheid te bieden om de volle en vrije eigendom te verkrijgen van het perceel grond waarop het erfpachtrecht rust;

  • -

    met de verkoop van het bloot eigendom van een perceel grond waar een erfpachtrecht op is gevestigd, beoogt de gemeente het bestaan van de erfpachtsituatie op het betreffende perceel grond op te heffen;

  • -

    opheffen van een erfpachtsituatie middels de verkoop van het bloot eigendom is uitsluitend mogelijk door het bloot eigendom van het perceel waarop het erfpachtrecht is gevestigd te verkopen aan de rechthebbende van dat erfpachtrecht;

  • -

    het verzoek van koper is getoetst aan voornoemd criterium, met als uitkomst dat voldaan wordt aan de doelstelling van het beleid, waardoor er geen belemmeringen zijn om over te gaan tot verkoop van het bloot eigendom aan koper.

Mocht er desondanks een andere gegadigde bezwaren hebben tegen de voorgenomen verkoop aan koper van het bloot eigendom van het perceel grond waarop het erfpacht is gevestigd, dan dient deze gegadigde dit uiterlijk 10 kalenderdagen na datum van publicatie kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan vastgoed@purmerend.nl onder vermelding van Didam-arrest en van “verkoop bloot eigendom, Brunelhof 10, 1441 PG te Purmerend. Na onze gemotiveerde reactie op uw bericht krijgt de betreffende gegadigde nog een tweede termijn van 7 kalenderdagen om een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Noord-Holland. Indien u één van beide termijnen ongebruikt laat verstrijken, vervalt uw recht om in rechte op te komen tegen de voorgenomen grondverkoop als omschreven in deze publicatie. De gemeente is dan vrij om (verder) gevolg te geven aan haar voornemen tot verkoop van het bloot eigendom van het perceel grond.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Naar boven