Voornemen tot verhuur bedrijfsruimte aan Mercuriusweg 2 te Purmerend

Locatie: Bedrijfsruimte gelegen aan Mercuriusweg 2, 1443 VB Purmerend, deel uitmakend van het perceel kadastraal bekend als 8135, groot ca. 120 m² binnenruimte (hierna te noemen: het gehuurde).

De gemeente Purmerend (hierna ook te noemen: de Gemeente) is voornemens bovengenoemde perceel grond te verhuren aan De Stichting Dierenvoedselbank Purmerend, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 37162503, gevestigd te Puntmosstraat 41, 1441 LJ Purmerend (hierna te noemen: Huurder).

Om de volgende redenen gaat de gemeente ervan uit dat Huurder de enige serieuze gegadigde is voor de voorgenomen verhuur:

  • -

    Het pand aan de Mercuriusweg 2 staat momenteel leeg in afwachting van sloopwerkzaamheden in het kader van herontwikkeling op deze locatie;

  • -

    Om vandalisme en inbraken te voorkomen is het wenselijk dat er tijdelijk een organisatie gebruik maakt van het gebouw in het kader van leegstandbeheer;

  • -

    Hierbij hecht de gemeente Purmerend er waarde aan dat de aangeboden ruimte een sociaal maatschappelijke functie blijft, waarbij de voorkeur uitgaat naar een gebruiker met een goede binding met de wijk en aansluit op behoeftes in de wijk;

  • -

    De stichting Dierenvoedselbank is een nieuw maatschappelijk initiatief gestart door betrokken bewoners uit Purmerend;

  • -

    De dierenvoedselbank is recent ontstaan en heeft daarom behoefte aan ruimte voor hun activiteiten;

  • -

    Omdat nog niet bekend is of dit initiatief aan zal slaan, is een tijdelijke locatie zeer passend voor deze organisatie;

  • -

    Veel bewoners in de wijk Wheremolen hebben financiële problemen en zijn afhankelijk van initiatieven zoals de voedselbank en kledingbanken en weggeefwinkels. De Dieren voedselbank sluit aan bij deze behoefte;

  • -

    De ligging van de school sluit perfect aan bij de doelgroep van dit initiatief;

  • -

    Op dit moment is de gemeente niet bekend met een andere partij of organisatie die op dezelfde wijze aansluit bij de behoefte in de wijk en de tijdelijke beschikbaarheid van deze locatie.

Mocht er desondanks een andere gegadigde bezwaren hebben tegen de voorgenomen grondverkoop aan Huurder, dan dient deze gegadigde dit uiterlijk 10 kalenderdagen na de datum van publicatie kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan Vastgoed@purmerend.nl onder vermelding van het Didam-arrest, "verhuur Mercuriusweg 2, Purmerend". Na onze gemotiveerde reactie op uw bericht krijgt de betreffende gegadigde nog een tweede termijn van 7 kalenderdagen om een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Noord-Holland. Indien u één van beide termijnen ongebruikt laat verstrijken, vervalt uw recht om in rechte op te komen tegen de voorgenomen verhuur zoals omschreven in deze publicatie. De Gemeente is dan vrij om (verder) gevolg te geven aan haar voornemen tot verhuur van het perceel.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Naar boven