Vastgestelde bestemmingsplan Goedentijd 44 e.o. te Alphen

Burgemeester en wethouders van de gemeente maken bekend dat de gemeenteraad op 11 april 2024 het bestemmingsplan Goedentijd 44 e.o. te Alphen ongewijzigd heeft vastgesteld. Daarnaast heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het wettelijk kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Waar gaat het vastgestelde bestemmingsplan over?

Dit vastgestelde bestemmingsplan betreft het toekennen van een woonbestemming aan een schuur met cultuurhistorische waarde en het mogelijk maken van maximaal 4 woningen op Goedentijd 44 e.o.te Alphen.

Hoe kunt u de stukken bekijken?

De stukken liggen van 17 april 2024 tot en met 28 mei 2024 voor 6 weken ter inzage.

Digitaal kunt u de stukken inzien via:

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl, met als IMRO-nummer NL.IMRO.1723.BPGoedentijd44-VG01. 

Ook kunt u de stukken inzien op het gemeentehuis van Alphen-Chaam. Als u de stukken in wilt zien kunt u zich tijdens de openingstijden melden bij de receptie van het gemeentehuis. Voor specifieke vragen kunt u een afspraak maken met de behandelend medewerker, Joost Hermus, bereikbaar via tel.: 088 3821798.

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met de plannen?

Als u het niet eens bent met het bestemmingsplan , kunt u hiertegen beroep instellen. U stuurt dan een brief (een ‘beroepsschrift’) aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. In de brief geeft u aan met welk plan/besluit u het niet eens bent en legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U moet in de brief ook uw naam, adres, handtekening en datum zetten. U kunt beroep instellen van 17 april 2024 tot en met 28 mei 2024.

U kunt alleen beroep instellen als u:

  • 1.

    Belang hebt bij het bestemmingsplan

  • 2.

    Een zienswijze heeft ingediend

U kunt bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Aan de behandeling van een beroep en voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Wanneer treedt het bestemmingsplan Goedentijd 44 e.o. te Alphen in werking?

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Goedentijd 44 e.o. te Alphen treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven