Ontwerp ” Rioolaansluitverordening” ter inzage

Burgemeester en wethouders van Weert maken bekend dat de ontwerp “Rioolaansluitverordening” vanaf de publicatiedatum gedurende 6 weken ter inzage ligt.

De openingstijden van de informatie- en servicebalie zijn te raadplegen op Externe link:www.weert.nl

U kunt de ontwerpverordening ook digitaal bekijken via het digitale publicatieblad op officielebekendmakingen.nl. Het document hangt als ‘Bekijk documenten’ aan deze publicatie (zie linker kolom).

Visie en kernboodschap

De Gemeentewet biedt de gemeenteraad de bevoegdheid bij verordening regels te stellen over het aansluiten op en gebruik maken van de gemeentelijke riolering en schoon watersystemen voor het respectievelijk lozen van afvalwater en schoon water.

Overwegende dat de inzameling en het transport van stedelijk afvalwater en inzameling van overtollig hemel- en grondwater een zorgplicht is van de gemeente en het voor het goed uitvoeren van deze plicht noodzakelijk is om een blijvend goede werking van de gemeentelijke riolering en schoon watersystemen te garanderen en daartoe het stellen van regels voor het aansluiten op en gebruik maken hiervan noodzakelijk is;

Het ontwerp is in lijn met de Omgevingswet die per 1 januari 2024 in werking is getreden.

Raadplegen, indienen zienswijze

Met betrekking tot het ontwerp van de “Rioolaansluitverordening” kan tot en met woensdag 8 mei 2024 door eenieder een zienswijze worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 950, 6000 AZ Weert of per e-mail via gemeente@weert.nl onder vermelding van Ontwerp van de “Rioolaansluitverordening”.

Vervolgprocedure

Na de inzage termijn stelt het college van burgemeester en wethouders het Eindverslag inspraak vast met betrekking tot de ingekomen zienswijzen, dat ter kennis wordt gebracht van de raad. Als de zienswijzen daar aanleiding toe geven, wordt de ontwerp “Rioolaansluitverordening” aangepast. Vervolgens zal het college het ontwerp vaststellen en door leiden naar de raad ter vaststelling in de vergadering van 25 september 2024.

Naar boven