Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken

24.0006249

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Vaals

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De aanvrager kan zich niet of slechts met grote moeite over een korte afstand voortbewegen en beschikt over een gehandicaptenparkeerkaart.

Naar het oordeel van een keuringsarts bestaat er een medische noodzaak voor betrokkene om een gehandicaptenparkeerplaats op te richten.

Daarom is het noodzakelijk om een kenteken-gebonden gehandicaptenparkeerplaats te realiseren nabij Rijksweg 100 Lemiers.

De aanvrager voldoet aan de criteria van de beleidsregel Persoonlijke Gehandicaptenparkeerplaats.

De politie heeft in het kader van artikel 24 BAB inzake Wegverkeer positief geadviseerd.

BESLUIT

Door plaatsing van bord E6 van Bijlage 1 van het RVV 1990 een gehandicaptenparkeerplaats in te richten ter hoogte van het adres Rijksweg 100 Lemiers.

Deze gehandicaptenparkeerplaats te voorzien van een onderbord met kenteken an de aanvrager en toestemming te verlenen zijn voertuig met dit kenteken op deze plaats te parkeren voor de geldigheidsduur van de gehandicaptenparkeerkaart.

Toestemming te verlenen onder de voorwaarde dat de aanvrager B&W onverwijld schriftelijk in kennis stelt van een adreswijziging, een ander voertuig koopt of krijgt, en de gehandicaptenparkeerplaats niet meer nodig heeft.

Vaals, 5 april 2024

College B&W

Namens deze,

E.N.H. Ummels

directeur operationeel beleid

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 7:1 juncto 6:4 van de Awb kan iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belangen is getroffen binnen 6 weken na dag van bekendmaking van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het College van B&W van Vaals, postbus 450, 6290 AL Vaals.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

- naam en adres van de indiener

- de dagtekening

- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht

- de gronden van het bezwaar

Tevens kan de indiener van het bezwaarschrift op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Awb de president van de rechtbank Limburg, team Bestuursrecht (Postbus 950, 6040 AZ Roermond) verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien de indiener van het bezwaarschrift van mening is dat onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist. U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening verzoeken bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precize voorwaarden.

Naar boven