Definitief besluit weigeren intrekken omgevingsvergunning , Wormerweg 27, 1464NB Westbeemster

Op 24 februari 2023 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend een verzoek om intrekking dan wel wijzigingen ontvangen van de omgevingsvergunning van 3 juli 2017 van het bedrijf gelegen aan de Wormerweg 27 in Westbeemster. Het betreft een verzoek om intrekking van de omgevingsvergunning van 3 juli 2017 voor het veranderen van een inrichting met een verklaring van geen bedenkingen op grond van de Wet natuurbescherming (weigering).

Het college heeft dit verzoek beoordeeld en heeft op 20 september 2023 een (ontwerp)besluit genomen. Het (ontwerp)besluit luidt dat het college het verzoek tot intrekken dan wel wijzigen van de omgevingsvergunning van 3 juli 2017 met de VVGB weigert.

Het (ontwerp)besluit heeft gedurende zes weken van 23 september 2023 tot 4 november 2023 digitaal ter inzage gelegen. Er is één zienswijze ontvangen. De zienswijze is beoordeeld. Het besluit is, behoudens tekstuele aanpassingen en aanvulling, niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Op grond van bovenstaande overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders van Purmerend op 16 april 2024 besloten om: het verzoek tot intrekken dan wel wijzigen van de omgevingsvergunning van 3 juli 2017 met de VVGB, te weigeren.

Beroepsmogelijkheid:

Als u het met deze beslissing niet eens bent, kunt u daartegen in beroep gaan. Dat doet u met een beroepschrift. Het beroepschrift moet binnen 6 weken na de verzenddatum van dit besluit (het besluit is op 18 april 2024 verzonden) door de rechtbank zijn ontvangen. U gaat in beroep bij de rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem.

In uw beroepschrift zet u:

  • 1

    uw naam en adres;

  • 2

    het besluit waartegen u in beroep gaat;

  • 3

    waarom u het niet met onze beslissing eens bent;

  • 4

    wat de beslissing volgens u moet zijn.

Zet ook de datum in het beroepschrift, en uw handtekening. Stuur naar de rechtbank een kopie mee van deze brief.

Heeft u een DigiD, dan kunt u digitaal in beroep gaan. Dat doet u op de website http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Gaat in beroep, dan moet u griffiegeld betalen. Geeft de rechter u gelijk, dan krijgt u dat weer terug. Soms is er sprake van een spoedeisend belang waardoor u niet kunt wachten totdat de rechter op uw beroepschrift heeft beslist. In dat geval kunt u, als u een beroepschrift hebt ingediend, daarnaast de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Ook hiervoor moet u griffiegeld betalen.

 

Naar boven