Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Laone 20, Renesse’

U kunt het op 28 maart 2024 (gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan ‘Laone 20, Renesse’ bekijken. Dit kan van 22 april 2024 tot en met 3 juni 2024. Burgemeester en wethouders maken dit volgens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend. Het identificatienummer is NL.IMRO.1676.00374BphRE-VA01

U kunt het bestemmingsplan met de stukken die erbij horen ook vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl. Of u bekijkt het plan in de leesruimte van het gemeentehuis tijdens de openingstijden. De pdf-versie van het bestemmingsplan vraagt u aan via deze website.

Waar gaat het plan over?

Aan de Laone 20 te Renesse wil eigenaar/initiatiefnemer zijn woonperceel vergroten door een gedeelte van het naastgelegen tuincentrum bij zijn perceel te betrekken. Om het gebruik als reguliere woning van een deel van de gronde n die onderdeel uitmaken van de bestemming ‘Detailhandel’ te kunnen gebruiken voor reguliere woondoeleinden, zal de bestemming ‘Wonen’ worden verruimd. De beoogde functiewijziging vindt plaats op basis van bestaande bebouwing.Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 16 oktober tot en met 27 november 2023 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan ingediend. De verbeelding wordt aangepast vanwege een ambtelijke wijziging.

Wat is er gewijzigd?

Een gedeelte van het plangebied was onterecht en per abuis opgenomen in dit plan. Dit gedeelte wordt in de vastgestelde verbeelding uit het plangebied gehaald.

Kan ik op het plan reageren?

Van 22 april 2024 tot en met 3 juni 2024 kunt u reageren op het plan. Dit noemen we beroep instellen. U kunt beroep instellen:

  • 1.

    als u belang hebt bij het bestemmingsplan;

  • 2.

    als u geen belang hebt:

  • 3.

    maar wel op het ontwerpbestemmingsplan hebt gereageerd;

  • 4.

    u niet hebt gereageerd, maar kunt uitleggen waarom u niet (op tijd) kon reageren, of

  • 5.

    beroep wilt instellen tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft gedaan.

     

Een beroepschrift kunt u sturen naar: Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak , Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage

U kunt een beroepschrift ook online versturen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor hebt u een digitale handtekening (DigiD) nodig. U kunt ook de voorwaarden voor een beroepschrift op deze website vinden. U kunt een verzoek om voorlopige voorziening tegelijk met het beroepschrift opsturen naar de voorzitter van deze afdeling.

Wat gebeurt er daarna?

Het bestemmingsplan is onherroepelijk op 4 juni 2024. Dit volgens artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening en als er geen verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

 

Zierikzee, 22 april 2024

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven