Aanpassing financiële verordening n.a.v. regels begrotingsrechtmatigheid

Besluit

 

De raad van de gemeente Medemblik,

 

gelezen het bijbehorend voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Medemblik d.d.5 maart 2024;

 

gelet op artikel 212 van de Gemeentewet:

 

Overwegende dat aanvullende afspraken nodig zijn voor wat betreft de begrotingsrechtmatigheid ;

b e s l u i t

  • 1.

    In te stemmen met de wijzigingen in de financiële verordening.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Medemblik, gehouden op 4 april 2024

De griffier,

De voorzitter,

Bijlage 1: Was-wordt lijst financiële verordening 2023

Deze was-wordt geeft de aanpassingen weer ten opzichte van de Financiële verordening gemeente Medemblik 2023. Hieronder het van wijzigingen.

 

Nr.

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

1.

Artikel 5 lid 4:

Overschrijdingen van geautoriseerde lasten of investeringskredieten welke niet in het begrotingsjaar zelf zijn gemeld en passen binnen het beleid dat de raad heeft vastgesteld en/of als er directe opbrengsten tegenover staan worden als onderdeel van de jaarrekening ter besluitvorming aan de raad voorgelegd en tellen niet mee als begrotingsonrechtmatigheid in het kader van de rechtmatigheidsverantwoording. Andere begrotingsafwijkingen groter dan € 50.000 worden, voor zover deze niet in het begrotingsjaar gemeld zijn, gemeld aan de raad op het moment dat ze bekend zijn zodat de raad kan bepalen of er eerder dan het vaststellen van de jaarrekening aparte besluitvorming gewenst is en tellen wel mee als begrotingsonrechtmatigheid in het kader van de rechtmatigheidsverantwoording voor zover ze de verantwoordingsgrens, als genoemd in de controleverordening, overschrijden. Begrotingsoverschrijdingen worden in alle gevallen toegelicht in de bedrijfsvoeringsparagraaf voor zover de rapportagegrens, als genoemd in de controleverordening, is overschreden.

Artikel 5 lid 4:

Overschrijdingen en onderschrijdingen van geautoriseerde lasten of investeringskredieten en/of overschrijding van baten, welke niet in het begrotingsjaar zelf zijn gemeld en passen binnen het beleid dat de raad heeft vastgesteld en/of als er directe opbrengsten tegenover staan worden als onderdeel van de jaarrekening ter besluitvorming aan de raad voorgelegd en tellen niet mee als begrotingsonrechtmatigheid in het kader van de rechtmatigheidsverantwoording. Andere begrotingsafwijkingen groter dan € 50.000 worden, voor zover deze niet in het begrotingsjaar gemeld zijn, gemeld aan de raad op het moment dat ze bekend zijn zodat de raad kan bepalen of er eerder dan het vaststellen van de jaarrekening aparte besluitvorming gewenst is en tellen wel mee als begrotingsonrechtmatigheid in het kader van de rechtmatigheidsverantwoording voor zover ze de verantwoordingsgrens, als genoemd in de controleverordening, overschrijden. Begrotingsoverschrijdingen worden in alle gevallen toegelicht in de bedrijfsvoeringsparagraaf voor zover de rapportagegrens, als genoemd in de controleverordening, is overschreden.

Naar boven