Vaststelling bestemmingsplan Jan de Jong huis Rijksweg 56 te Schaijk

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Maashorst bekend dat de gemeenteraad op 4 april 2024 het bestemmingsplan Jan de Jong huis Rijksweg 56 Schaijk heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt een functieverandering mogelijk waardoor de in 1982 vergunde kantoorruimte mag worden benut als (extra) zelfstandige woning en een gedeelte van het complex als ‘Monument en Bed’ (maximaal 8 bedden). In plaats van Monument en Bed kan dat deel tot 23.00 uur gebruikt worden als seminar-, museum- of bijeenkomstruimte met ondersteunende horeca. De huidige woning in het voormalige aterliergebouw blijft behouden.

Inzien

Het bestemmingsplan kan op verzoek worden ingezien bij de centrale balie van het Gemeentehuis, Markt 145 te Uden. Voor het inzien dient u een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar. De documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Maashorst, via www.gemeentemaashorst.nl, onder ‘inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen’.

Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, via NL.IMRO.1991.bpSchaijkRijkswg56-VG01.

Indienen beroep

Van donderdag 18 april 2024 kan gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 29 mei 2024, beroep worden ingesteld tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend en door iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van (het onderdeel van) het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet.

Inwerkingtreding.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan te schorsen, kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet het spoedeisende belang worden aangegeven. Ook aan een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar de heer Jos Timmermans, bereikbaar via telefoonnummer 0413-281911 of per email: jos.timmermans@gemeentemaashorst.nl.

Maashorst, 17 april 2024

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst

de secretaris

J.A.G.M van Aaken

de burgemeester

drs. J.A. van der Pas

Naar boven