Gemeente Opmeer - Voornemen wegslepen voertuig van onbekende eigenaar - Spanbroekerweg, locatie Parkeerterrein ’t Kerkhuys te Spanbroek Opmeer

 

Burgemeester en wethouders van Opmeer maken bekend dat zij op grond van artikel 125 van de Gemeentewet en artikel 170, lid 1, van de Wegenverkeerswet voornemens zijn het volgende voertuig weg te slepen:

 

Een blauwe Volkswagen Passat, kenteken: SM 19 VSD.

Het voertuig is voor het eerst geconstateerd op 18 maart 2024 aan de Spanbroekerweg, parkeerterrein ‘t Kerkhuys. Op 10 april 2024 is de laatste constatering geweest. Wij zijn voornemens om het voertuig weg te slepen op grond van de Wegsleepverordening Opmeer 2021 (Bijlage 1 onder e ‘gevaarlijk of hinderlijke gedrag’). De eigenaar van het voertuig kan niet worden achterhaald. Wij roepen de eigenaar of kentekenhouder van het voertuig op deze binnen een week na publicatie van deze bekendmaking te verwijderen. Als het voertuig binnen deze periode niet is verwijderd, zijn wij voornemens om de overtreding te beëindigen door het toepassen van bestuursdwang. Dit houdt in dat wij het voertuig – op kosten van de eigenaar – zullen (laten) verwijderen. Deze bevoegdheid steunt op artikel 125 van de Gemeentewet en art. 5:21 e.v. van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

De rechthebbende van het voertuig kan, na betaling van de kosten die met het toepassen van bestuursdwang verband houden, het voertuig meenemen. De kosten van het overbrengen van een voertuig naar de bewaarplaats bedragen de werkelijke aan de gemeente in rekening gebrachte kosten, verhoogd met 10% opslag i.v.m. indirect kosten (artikel 4 van de Wegsleepverordening).

 

  • 1.

    Als indicatie van de kosten kan rekening gehouden worden met de volgende kosten: basistarief/voorrijkosten: € 75,--.

  • 2.

    Overbrengingskosten: € 85,--

  • 3.

    De kosten van het bewaren van een voertuig bedragen € 25,-- per etmaal of deel daarvan.

Het voertuig wordt weggesleept naar het terrein aan De Corantijn 33, te Zwaag, zijnde de opslagplaats van Theo Rood Berging en transport B (artikel 3 van de Wegsleepverordening).

 

Zienswijze

Voordat wij tot het daadwerkelijk verwijderen van het voertuig over zullen gaan – in het geval dat het voertuig dus niet verwijderd is – stellen wij de eigenaar, op basis van artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht, in de gelegenheid een zienswijze op dit voornemen te geven binnen 5 dagen na publicatie van deze bekendmaking.

Voor het mondeling indienen van een zienswijze kan de eigenaar van bedoelde voertuig contact opnemen met

Afdeling Ruimte en Ondernemen, bereikbaar op telefoonnummer 0226 - 363 333. Het is ook mogelijk om uiterlijk 21 april 2024 schriftelijk te reageren. Een schriftelijke reactie kan gestuurd worden naar gemeente@opmeer.nl.

Deze bekendmaking is geen besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Het indienen van bezwaar of beroep is dan ook niet mogelijk.

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn naar aanleiding van deze bekendmaking dan kan er contact opgenomen worden met Afdeling Ruimte en Ondernemen, bereikbaar op telefoonnummer 0226 - 363 333.

 

Naar boven