Plan tot verlenging ingebruikgeving stuk grond Knappersveldweg 1a in Slagharen

 

De gemeente heeft het plan de ingebruikgeving van een stuk grond aan de Knappersveldweg 1a in Slagharen, kadastraal bekend als gemeente Ambt-Hardenberg, sectie U, nummer 1442, groot 720 vierkante meter met de huidige gebruiker voort te zetten voor 30 jaar. De gemeente hanteert als uitgangspunt om gronden middels een openbare inschrijfprocedure in gebruik te geven. Een uitzondering wordt gemaakt als slechts één gegadigde in aanmerking komt voor beoogd gebruik.

 

De gemeente is van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde voor het gebruik van dit stuk grond is, te weten de huidige gebruiker. De huidige gebruiker heeft namelijk het stuk grond al 30 jaar in gebruik en heeft hierop een clubhuis gerealiseerd. Dit clubhuis is in eigendom bij de huidige gebruiker. Het stuk grond is nodig voor het voortzetten van de vereniging die een belangrijke bijdrage levert aan een gevarieerd aanbod van vrije tijdsbesteding voor de inwoners van de gemeente Hardenberg. Daarmee komt slechts één gegadigde in aanmerking voor het gebruik van dit stuk grond en is afgezien van een openbare inschrijfprocedure.

 

Bent u van mening dat u, op basis van de hiervoor gestelde criteria, ook in aanmerking dient te komen voor het gebruik van de grond aan de Knappersveldweg 1a? Start dan binnen een termijn van 20 kalenderdagen – en dus uiterlijk 7 mei 2024 – een kortgedingprocedure bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel. Ook dient u de gemeente Hardenberg hiervan op de hoogte stellen, door binnen diezelfde termijn de conceptdagvaarding te versturen naar: contractenbeheer.gebouwen@hardenberg.nl. Deze termijn is een vervaltermijn. Dit houdt in dat u na 7 mei 2024 zich niet meer kunt verzetten tegen ons plan.

 

Hardenberg, 17 april 2024

Naar boven