Wijziging Vaststelling Horecagebiedsplan Noord 2022-2024

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam en de burgemeester van Rotterdam, elk voor zover het zijn bevoegdheden betreft,

 

gelezen het voorstel van de Directeur Veiligheid van 28 maart 2024;

 

gelet op de artikelen 2:28a en 2:28b van de APV Rotterdam 2012;

 

overwegende dat:

  • een wijziging van de ontwikkelmogelijkheid voor het Bentinckplein in het Horecagebiedsplan Noord 2022-2024 wenselijk is om leegstand tegen te gaan en een aantrekkelijk vestigingsklimaat te bevorderen;

  • het vanwege het voorgaande wenselijk is bijlage I bij de Vaststelling Horecagebiedsplan Noord 2022-2024 te wijzigen;

besluit:

Artikel I

In de tweede kolom van de eerste rij van de tabel in paragraaf 3.7.3 van de bijlage bij de Vaststelling Horecagebiedsplan Noord 2022-2024 wordt ‘Bestaande inrichtingen Ontwikkelen met activiteit 2 (binnen de vergunde categorie)’ vervangen door ‘Bestaande inrichtingen Ontwikkelen met activiteiten 1, 2, 5 en 8 (binnen de vergunde categorie)’.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 9 april 2024.

De secretaris,

G.J.D. Wigmans, l.s.

De burgemeester,

A. Aboutaleb

Aldus vastgesteld op 9 april 2024

Voor zover het zijn bevoegdheden betreft,

De burgemeester,

A. Aboutaleb

Toelichting

Artikel 1 onderdeel A

In de ‘Horecanota, stedelijk beleidskader vergunningen, toezicht en handhaving’ is opgenomen dat tussentijdse wijzigingen van het horecagebiedsplan mogelijk zijn indien sprake is van onvoorziene ontwikkelingen. In het pand aan Bentinckplein 6 is sinds kort sprake van leegstand. Dit was niet voorzien bij de vaststelling van het Horecagebiedsplan Noord 2022-2024.

 

De afgelopen jaren is het winkelcentrum Bentinckplein grondig gerenoveerd. Om een aantrekkelijk vestigingsklimaat te waarborgen wordt door de gemeente ingezet op horeca-ontwikkeling voor bestaande inrichtingen, zodat uitbreiding naar panden waar sprake is van leegstand mogelijk is. Concreet gaat het om een uitbreiding van de horeca-inrichting aan het Bentinckplein 5 naar het pand aan Bentinckplein 6. Zo blijft het winkelcentrum Bentinckplein en omgeving een prettige plek om boodschappen te doen, te eten en/of te drinken.

 

Om te voorkomen dat het bieden van horeca-ontwikkeling aankomt op individuele belangen van een pandeigenaar, exploitant of bewoner wordt voor alle bestaande inrichtingen aan het Bentinckplein ontwikkelruimte geboden met activiteiten 1 (m2 binnenruimte), 2 (m2 terras), 5 (openingstijden binnen van 07:00 tot 01:00 uur zondag t/m donderdag, 07:00 tot 03:00 uur vrijdag en zaterdag) en 8 (openingstijden terras van 07:00 tot 01:00 uur zondag t/m donderdag, 07:00 tot 02:00 uur vrijdag en zaterdag) binnen de vergunde categorie.

 

De openbare orde en het woon- en leefklimaat staan op het Bentinckplein door de bestaande horeca niet onder druk. De gewenste horeca-ontwikkeling wordt onderschreven door de wijkraad Blijdorp Bergpolder Liskwartier.

 

Dit gemeenteblad ligt ook ter inzage bij het Concern Informatiecentrum Rotterdam (CIC): 010-267 2514 of bir@rotterdam.nl

Naar boven