Europees Parlementskiezing 2024 STEMMEN IN EEN ANDERE GEMEENTE MET EEN KIEZERSPAS

De burgemeester van Dijk en Waard maakt bekend: met een kiezerspas mag u stemmen in een andere gemeente. Dit mag tijdens de Europees Parlementsverkiezing op donderdag 6 juni 2024. Hiervoor gelden de volgende regels:

A. DIGITALE OF SCHRIFTELIJKE AANVRAAG KIEZERSPAS

1.

Via www.dijkenwaard.nl/verkiezingen kunt u gemakkelijk online een kiezerspas aanvragen. U kunt een kiezerspas ook in persoon via een formulier aanvragen. Dit formulier is beschikbaar bij de gemeente.

2.

Een digitale of schriftelijke aanvraag moet op zijn laatst op 3 juni 2024 door de gemeente zijn ontvangen. Deze aanvraag doet u bij de gemeente waar u op de dag van de kandidaatstelling (23 april 2024) staat ingeschreven.

3.

De aanvraag voor een kiezerspas wordt afgewezen als er al een aanvraag voor een volmacht is gedaan.

4.

Als uw aanvraag voor een kiezerspas is goedgekeurd, ontvangt u een kiezerspas. Uw stempas is daarna niet meer geldig.

B. KIEZERSPAS AANVRAGEN OP HET GEMEENTEHUIS

1.

Als u de stempas heeft ontvangen, kunt u in plaats van een digitale of schriftelijke aanvraag ook een kiezerspas op het gemeentehuis aanvragen. Deze aanvraag doet u bij de gemeente waar u op de dag van de kandidaatstelling (23 april 2024) staat ingeschreven. Een kiezerspas aanvragen op het gemeentehuis kan op zijn laatst op 5 juni tot 12.00 uur.

Met een kiezerspas mag u in elk stembureau in Nederland stemmen.

Heeft u vragen? Wij helpen graag. Neem contact op met Team Verkiezingen. Kijk op www.dijkenwaard.nl/verkiezingen of bel naar 072 575 55 55.

Heerhugowaard 9 april 2024

De burgemeester voornoemd,

M.F. Poorter

Naar boven