Besluit tot wijziging van de Subsidieregeling verduurzaming monumenten in de categorie bedrijven gemeente Leeuwarden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden;

gelet op artikel 2, eerste lid, van de Algemene Subsidieverordening gemeente Leeuwarden 2018;

overwegende dat de Subsidieregeling verduurzaming monumenten in de categorie bedrijven gemeente Leeuwarden op een aantal punten aanpassing behoeft, zoals in de toelichting op dit besluit is verwoord;

besluit:

 

 

 

Artikel I

De Subsidieregeling isolatiemaatregelen bedrijven gemeente Leeuwarden wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 5 wordt de zinsnede ‘een op grond van de Wet natuurbescherming benodigde ontheffing voor een isolatiemaatregel’ vervangen door: ‘een omgevingsvergunning in de zin van de Omgevingswet en het Besluit activiteiten leefomgeving die vereist is vanwege de daarin met het oog op de natuurbescherming gestelde regels’;

B

In artikel 8, lid 2, onder b, vervalt de zinsnede ‘en eventueel benodigde ontheffing Wet natuurbescherming’.

C

In artikel 11, onder 3., wordt de zin ‘Er mag niet begonnen zijn met de uitvoering van de maatregelen of voorzieningen voordat de subsidie is toegekend en de indien nodige vergunning is verleend’ vervangen door: ‘De uitvoering van de maatregelen of voorzieningen mag niet eerder dan 1 januari 2024 gestart zijn en de indien nodige vergunning dient op moment van uitvoering verleend te zijn’.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Gemeenteblad waarin zij wordt geplaatst.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de vergadering van [datum],

burgemeester.

secretaris.

Toelichting

Uit ingekomen aanvragen voor subsidie uit deze regeling is gebleken dat een aantal eigenaren van bedrijfspanden kort voor de inwerkingtreding van de regeling isolerende maatregelen heeft getroffen. Het college acht het onwenselijk dat deze pandeigenaren de financiële ondersteuning uit deze regeling mislopen. Daarom wordt aan de regeling terugwerkende kracht toegekend, in die zin dat maatregelen die op of na 1 januari 2024 zijn getroffen alsnog subsidiabel zijn. Daarnaast zijn de verwijzingen naar de nu vervallen Wet natuurbescherming verwijderd dan wel vervangen door een verwijzing naar de Omgevingswet en het Besluit activiteiten leefomgeving.

Naar boven