Hogere grenswaarde vastgesteld voor de vrijstaande woning aan de Broezeweg ong. tegenover nummer 2.

Er is een aanvraag ingediend om aan de Broezeweg ong. (tegenover nummer 2) een vrijstaande woning te realiseren. Burgemeester en wethouders willen in principe medewerking verlenen aan de bouw. Het bouwplan wordt juridisch-planologisch vastgelegd in het bestemmingsplan ‘Bestemmingsplan "Buitengebied 2009, herziening Broezeweg 2’.

 

Voor de bouw van de woning is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. De hoogste geluidbelasting incl. aftrek 5 dB ex artikel 110g Wgh bedraagt 51 dB. De maximale ontheffingswaarde wordt echter niet overschreden. Er moet daarom een hogere grenswaarde voor het wegverkeerslawaai worden vastgesteld.

 

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor het plan, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 51 dB voor wegverkeerslawaai.

 

Beroepschrift De beschikking en bijbehorende relevante stukken liggen met ingang van 17 april 2024 voor een periode van zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en Wonen in het gemeentehuis te Wierden. U kunt hier ook een afspraak maken om de stukken buiten de openingstijden in te zien.

 

Gedurende de periode dat de beschikking ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden die redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

 

In uw beroepschrift moet staan waarom u het niet eens bent met deze beschikking. Zo mogelijk moet u een afschrift van de beschikking bijvoegen. U kunt uw beroepschrift sturen naar de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Stelt u beroep in? Dan moet u griffierechten betalen. De Raad van State informeert u hierover.

 

Voorlopige voorziening Daarnaast kunnen belanghebbenden de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed -gelet op de betrokken belangen- dat vereist.

 

Inlichtingen Voor meer informatie over de beschikking kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (telefoon: 0546 580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl)

Naar boven