Besluit omgevingsvergunning 2e fase, voor de nieuwbouw van 71 woningen en een erfafscheiding aan de Fascinatio Boulevard kavel 1K1 te Capelle aan den IJssel

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij het voornemen heeft om de Fase II ’bouwtechnisch onderdeel’ omgevingsvergunning te verlenen voor het bouwen van 71 woningen en een erfafscheiding aan de Fascinatio Boulevard. Dit besluit ziet op de activiteiten bouwen en het maken van een uitrit toe. Op dit conceptbesluit is de Crisis en Herstelwet van toepassing (artikel 1.6 Chw) voor versnelde behandeling van beroep. De toepasbaarheid van de Chw vloeit in dit geval van rechtswege voort uit artikel 1.1,eerste lid, aanhef en onder a, van de Chw en de aard van het huidige besluit.

Wat is de initiatiefnemer van plan?

De ontwikkelaar heeft het voornemen op kavel 1K1 bij de Fascinatio Boulevard 71 woningen in de vorm van appartementen te realiseren.

Wilt u het plan bekijken?

Het plan voor de bouw van 71 woningen en een erfafscheiding kunt u bekijken vanaf donderdag 18 april 2024 t/m woensdag 29 mei 2024 in de hal in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. U kunt de stukken ook digitaal inzien op https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/viewer/(documentresult//rechter-paneel:document/NL.IMRO.0502.OAB23FascBlvrd1K1-4003/overzicht .

Dan kunt u in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Rechtbank Rotterdam. U kunt in beroep gaan als de vergunning tegen uw belangen ingaat.

Hoe gaat u in beroep?

Stuur uw beroepsschrift per post naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

In uw beroepsschrift zet u:

  • -

    Uw naam en adres;

  • -

    Uw handtekening;

  • -

    De datum van uw beroepsschrift;

  • -

    Tegen welk besluit/bestemmingsplan u in beroep gaat;

  • -

    Waarom u het niet eens bent met het besluit.

Voor het indienen van beroep moet uw griffierechten betalen.

Tot wanneer kunt u in beroep gaan?

U kunt in beroep gaan zolang de beroepstermijn loopt. De beroepstermijn loopt van donderdag 18 april 2024 t/m woensdag 29 mei 2024.

Wanneer gaat de vergunning in?

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Het indienen van een beroepsschrift verandert dit niet. Levert dit voor u een probleem op? Dan kunt u de Afdeling bestuursrechtspraak van de Rechtbank Rotterdam vragen om te beslissen dat de vergunning niet meteen in werking treedt. Dat heet het aanvragen van een voorlopige voorziening.

Hoe vraagt u een voorlopige voorziening aan?

Stuur uw aanvraag voor een voorlopige voorziening naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

Het aanvragen van een voorlopige voorziening is alleen mogelijk als u ook in beroep bent gegaan. Daarom moet u een kopie van uw beroepsschrift meesturen. Leg in uw aanvraag duidelijk uit waarom de vergunning niet meteen in werking moeten treden.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen. Hiervoor neemt u vanaf donderdag 18 april 2024 t/m woensdag 29 mei 2024 contact op met dhr. P. van Overveld, telefoonnummer 010 – 284 86853 e-mail p.van.overveld@capelleaandenijssel.nl.

Naar boven