Wijziging van de Verordening Starterslening gemeente Schiedam

gelezen het voorstel van de auditcommissie d.d. 12 februari 2024 (24VR015);

 

gelet op hoofdstuk IVa en artikel 149 van de Gemeentewet;

 

besluit vast te stellen de volgende wijziging van de Verordening Starterslening gemeente Schiedam;

 

[De zin: besluit vast te stellen de volgende wijziging van de Verordening Starterslening gemeente Schiedam bevat een kennelijke verschrijving, hier wordt bedoeld: besluit vast te stellen de volgende wijziging van de Verordening Rekenkamer Schiedam 2024.].

Artikel I  

Artikel 7:1

 

Huidige tekst

Voorgestelde tekst

De leden van de rekenkamer ontvangen voor hun werkzaamheden een vaste maandelijkse vergoeding van € 545,91 bruto voor een lid, en € 673,92 voor de voorzitter (prijspeil 2023). De vergoedingsbedragen worden jaarlijks geïndexeerd overeenkomstig het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

De leden en de voorzitter van de rekenkamer ontvangen voor hun werkzaamheden een vaste maandelijkse vergoeding die respectievelijk 25% en 30% bedraagt van de vergoeding die raadsleden voor hun werkzaamheden ontvangen op grond van het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers.

Toelichting op de wijziging

 

De auditcommissie stelt voor om de vergoedingen van de leden en de voorzitter van de Rekenkamer Schiedam vast te stellen op een percentage van de vergoeding van raadsleden. Een dergelijke normering wordt in den lande vaker toegepast. Verschil in de hoogte van vergoedingen wordt niet alleen veroorzaakt door gemeentegrootte, maar ook de vraag of de rekenkamer zelf onderzoeken uitvoert dan wel onderzoeken extern laat uitvoeren speelt een rol. Daarenboven is het aantal onderzoeken per jaar ook op de hoogte van de vaste vergoeding van invloed (hoe meer onderzoeken, hoe hoger de overleg- en vergaderfrequentie).

 

Artikel II  

Dit besluit is van kracht op de dag na de bekendmaking ervan.

Aldus vastgesteld door de raad van de gemeente Schiedam in zijn openbare vergadering van 12 maart 2024.

de griffier,

M.J.W. Tobeas

de voorzitter,

J.G. Bijl

Naar boven