Vaststelling herstelbesluit bestemmingsplan “Binnenstad Noordoost''

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat de gemeenteraad op 21 maart 2024 een herstelbesluit voor het bestemmingsplan “Binnenstad Noordoost” heeft vastgesteld. Dit herstelbesluit heeft betrekking op het eerder vastgestelde bestemmingsplan van 17 februari 2022.

 

Inhoud plan

Het bestemmingsplan Binnenstad Noordoost vormt het planologische en juridische kader voor het noordoostelijke deel van de binnenstad in Assen. Onderdeel van het plangebied zijn (delen van) de volgende straten: Het Kanaal, Jan Fabriciusstraat, Nijlandstraat, Kloekhorststraat, Zaagmolen, Groningerstraat, Oude Poststraat, Rolderstraat, Nieuwe Huizen, Gedempte

Singel, Oudestraat, Oude Molenstraat, Cereshof en de Ceresstraat.

Artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) biedt de mogelijkheid om eventuele gebreken in een besluit te herstellen. Omdat sprake is van een wijziging van ondergeschikte aard is geen toepassing gegeven aan afdeling 3.4 van de Awb. De gebreken die in dit herstelbesluit gerepareerd worden hebben betrekking op:

  • 1.

    De correcte naamgeving van geldend beleid;

  • 2.

    Verduidelijking van bouwregels;

  • 3.

    Toevoegen van voorwaarden ten aanzien van de omgevingsvergunning voor het bouwen.

     

Inzien?

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien vanaf woensdag 17 april 2024 tot en met woensdag 29 mei 2024. U kunt het plan ook inzien via Dat kan via de link: omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart, de plancode is: NL.IMRO.0106.02BP20219000C2-C002. Ook kunt u een papieren versie inzien bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis.

 

Crisis- en herstelwet

Op het hiervoor genoemde bestemmingsplan ‘Binnenstad Noordoost’ is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

 

Beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging (vanaf 17 april 2024 gedurende zes weken) kan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden. Dat wil zeggen degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, bijvoorbeeld omdat het uw eigendom raakt of omdat er iets verandert in uw omgeving waar u last van heeft;

  • 2.

    niet-belanghebbenden die een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • 3.

    niet-belanghebbenden die verschoonbaar geen of te laat een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

     

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepsgronden dienen in het beroepschrift te worden opgenomen en kunnen na afloop van de beroepstermijn (de termijn van ter inzagelegging van zes weken) niet meer worden aangevuld.

 

Inwerkingtreding

Het herstelbesluit voor het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

 

ASSEN, 16 april 2024

 

Burgemeester en Wethouders van Assen

Naar boven