Vestiging opstalrecht bij Groeneveldselaan 3 te Veenendaal – 12 april 2024

Objectinformatie

Adres: Groeneveldselaan 3

Kadastraal perceel: gemeente Veenendaal, sectie E, nummer 830

Perceelgrootte: 279 m²

 

Aangaan van opstalovereenkomst

De gemeente Veenendaal heeft een opstalovereenkomst gesloten met de Veenendaalse schaats- en skeelerclub “de Greb” ten aanzien van het hiervoor omschreven perceel ten behoeve van de vestiging van een opstalrecht voor een portacabin als clubhuis ten behoeve van de schaats- en skeelerclub.

 

De Veenendaalse schaats- en skeelerclub “De Greb” is enige serieuze gegadigde

Naar het oordeel van de gemeente Veenendaal is de Veenendaalse schaats- en skeelerclub “De Greb” de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de opstalovereenkomst ten aanzien van het hiervoor omschreven perceel, aangezien:

  • het opstal is gelegen nabij de schaats-/skeelerbaan aan de Groeneveldselaan;

  • de Veenendaalse schaats- en skeelerclub “De Greb” in het opstal heeft geïnvesteerd, waaronder ook de bekostiging van het opstal en het opstal al langer in gebruik heeft;

  • de schaats-/skeelerbaan en het opstal door het doel van de baan met elkaar verbonden zijn;

  • voorwaarde voor de gemeente voor deze uitgifte is dat de bestaande feitelijke situatie in overeenstemming komt met de juridische situatie.

Gelet op het voorgaande is de gemeente Veenendaal van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het aangaan van de opstalovereenkomst ten aanzien van het hiervoor omschreven perceel. Ten overvloede zij erop gewezen dat de gemeente daarbij beleidsvrijheid toekomt.

 

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met deze overeenkomst, dan dient u zich uiterlijk binnen 20 dagen na publicatie van dit bericht, derhalve uiterlijk op 2 mei 2024, met voldoende motivatie te melden bij de gemeente. Met het oog op de voortgang in dit traject tot uitgifte in opstal en het verkrijgen van duidelijkheid, hanteren wij een termijn van 20 kalenderdagen. Deze termijn is een vervaltermijn. Bij gebreke van een tijdige mededeling vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Veenendaal en de Veenendaalse schaats- en skeelerclub “De Greb” zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het aangaan van de overeenkomst(en) zou kunnen worden opgekomen.

 

Contactgegevens

Als u zich wilt melden of als u vragen heeft naar aanleiding van deze publicatie vragen, dan kunt u contact opnemen met mevrouw E. Sneep, via e-mailadres eva.sneep@veenendaal.nl

Naar boven