Vastgesteld bestemmingsplan “Anloo Dorp, Bosweg 2 en 4”

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Aa en Hunze op 4 april 2024 het bestemmingsplan “Anloo Dorp, Bosweg 2 en 4” gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan voorziet in het verwijderen van een agrarische bedrijfsbestemming met de daarbij behorende agrarische bedrijfshallen. Daarvoor komen terug een tweetal woningen, die ook vanuit financieel oogpunt nodig zijn om een aanzienlijke bodemverontreiniging te saneren. Voor het plan is een landschappelijk inpassingsplan gemaakt, waaraan de realisatie moet voldoen.

Ligging plangebied

Het plangebied betreft de percelen kadastraal bekend onder sectie K, nummers 2448, 2449, 2450, 2451, 2452, en deels nummers 527 en 560, plaatselijk bekend aan de Bosweg te Anloo.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

Bij de vaststelling is het bestemmingsplan aangepast naar aanleiding van ambtshalve aanpassingen. De ambtshalve aanpassingen betreffen met name het toevoegen van geactualiseerde landschappelijke inpassingsplan en het herstellen van enkele verschrijvingen.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, met de daarbij behorende stukken, ligt met ingang van 18 april 2024 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten. Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan gedurende deze periode te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.1680.ANLOOBOSWEG24-VW01.

Beroep

Met ingang van de dag na die waarop het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage is gelegd kan door een belanghebbende gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven