Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Asten Loverbosch Schoollocaties 2023’ en besluit ‘Vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder’

Vaststelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Asten maken bekend dat de gemeenteraad op 26 maart 2024 het bestemmingsplan ‘Asten Loverbosch Schoollocaties 2023” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan verschilt van het ontwerpbestemmingsplan, omdat de volgende onderdelen zijn gewijzigd:

  • 1.

    In de planregels en de toelichting: er is een maximale bouwhoogte toegevoegd aan de school. Naast de vermelding van maximaal 2 bouwlagen, is tevens opgenomen dat de bouwhoogte voor de school maximaal 10 m bedraagt.

  • 2.

    In de planregels: de definitie van Integraal Kind Centrum is in de begrippen toegevoegd. Ook is de bestemmingsomschrijving in artikel 4.1 van de planregels als volgt aangepast:

    ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van maatschappelijk - integraal kind centrum (IKC)' zijn de gronden bestemd voor educatieve en verzorgende doeleinden voor kinderen in de leeftijd van nul (0) tot dertien (13) jaar bestaande uit een basisschool, peuterspeelzaal, kinderopvang en naschoolse activiteiten”.

  • 3.

    Op de verbeelding: er is ter plaatse van een specifiek deel van de bestemming ‘Groen’ ten wensten van het plan een functieaanduiding ‘specifieke vorm van groen – haag’ toegevoegd.

  • 4.

    In de planregels, artikel 6.1.1: aan de bestemming ‘Wonen’ is toegevoegd: “e. waterhuishoudkundige voorzieningen”.

  • 5.

    In de toelichting, artikel 5.2.3.3: in het kader van risicocommunicatie is een tekst opgenomen waarin staat dat men een risicobeheersplan en een communicatieprotocol moet indienen. Tevens is het advies voor het realiseren van een bluswatervoorziening opgenomen.

Vaststelling hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Asten maken tevens bekend dat zij op 20 februari 2024 met toepassing van artikel 110a Wet geluidhinder hogere grenswaarden als bedoeld in artikel 83 Wet geluidhinder hebben vastgesteld voor de geluidbelasting op de gevel van de woningen en de school gelegen in het gebied genaamd “nieuwe schoollocatie fase 3”, deel uitmakende van het bestemmingsplan ‘Asten Loverbosch Schoollocaties 2023’.

Vaststelling van hogere grenswaarden is noodzakelijk omdat ter plaatse van voornoemde ontwikkeling niet kan worden voldaan aan de voorkeursgrenswaarde als gevolg van het wegverkeerslawaai van de A67 en N279.

Inzage stukken

De vaststellingsbesluiten en bijbehorende stukken liggen vanaf 12 april 2024 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage.

Wilt u de papieren versie van het bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarden inzien? Of hebt u vragen over de ter inzage liggende stukken? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum voor het maken van een afspraak. Dit kan via telefoonnummer (0493) 671 212. Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van het bestemmingsplan is de digitale versie doorslaggevend.

Beroep instellen

Tegen de vaststellingsbesluiten kan vanaf 13 april 2024 gedurende 6 weken een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden.

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Na afloop van de termijn van 6 weken kunnen geen beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarden treedt daags na de beroepstermijn in werking. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Naar boven