Geweigerd bestemmingsplan Schreursmaat 1 te Westerbork

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Midden-Drenthe op 29 februari 2024 heeft besloten om het bestemmingsplan “Schreursmaat 1 te Westerbork” niet vast te stellen.

Initiatiefnemers hebben de gemeenteraad verzocht om een nieuw bestemmingsplan vast te stellen voor het perceel Schreursmaat 1 te Westerbork, om daarmee de realisatie van twee woningen op basis van de ruimte voor ruimte regeling mogelijk te maken. De bestaande opstallen aan de Schreursmaat 1 (voormalige rioolwaterzuiveringsinstallatie) zouden gesloopt en verwijderd worden. Ter compensatie zouden twee woningen teruggebouwd mogen worden. Naar aanleiding van het verzoek heeft een ontwerpbestemmingsplan met imro-code NL.IMRO.1731.Schreursmaat1WB-ONT1. gedurende zes weken ter inzage gelegen. De gemeenteraad heeft uiteindelijk besloten om het verzoek tot herziening van het bestemmingsplan af te wijzen en het betreffende bestemmingsplan niet vast te stellen.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad ligt met ingang van 18 april 2024 gedurende zes weken ter inzage en is in te zien via www.officielebekendmakingen.nl, deze is al pdf toegevoegd aan de publicatie. Het besluit is tevens in te zien bij het Gemeentelijk Informatiepunt (GIP) in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1). 

Beroep

Gedurende de periode van inzage, kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die op tijd beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een beroepschrift richt u aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient u een afschrift van het beroepschrift mee te sturen.

Informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met Bernard van Althuis van het Team Omgeving en Veiligheid van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 58, e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

 

Naar boven