Wijzigingsplan Scharloo 19, Brielle” vastgesteld 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Voorne aan Zee hebben 19 maart 2024 het wijzigingsplan "Scharloo 19” vastgesteld. Het wijzigingsplan is vastgesteld met toepassing van op artikel 3.6 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening en op artikel 3.5 van de regels van het bestemmingsplan "Vesting";

Plangebied en inhoud van het plan

Het wijzigingsplan wijzigt de huidige bedrijfsbestemming met de nadere aanduiding “specifieke vorm van bedrijf- 1: aannemingsbedrijf, annex houtzagerij” naar de bestemming “wonen en tuin”. Het wijzigingsplan “Scharloo 19, Brielle” biedt het planologische en juridische kader om 5 woningen mogelijk te maken.

Ter inzagelegging

Gedurende de periode van donderdag 11 april 2024 tot en met donderdag 23 mei 2024 ligt het bestemmingsplan ter inzage. De stukken kunt u bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.1992.Scharloo19-0130).

Ook kunt u het bestemmingsplan met bijbehorende stukken op het gemeentehuis van de gemeente Voorne aan Zee aan de Oostzanddijk 26 in Hellevoetsluis inzien bij het klantcontactcentrum (KCC). U hoeft geen afspraak te maken.

Beroep

Met ingang van vrijdag 12 april 2024 tot en met donderdag 23 mei 2024 kan beroep worden ingesteld tegen het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

U kunt alleen beroep instellen:

  • 1.

    als u belanghebbende bent bij het bestemmingsplan, of

  • 2.

    als u geen belanghebbende bent maar:

    • a.

      wel op het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebt ingediend, of

    • b.

      als u geen zienswijze hebt ingediend op het ontwerpbestemmingsplan, maar kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest dit (tijdig) te doen; of

    • c.

      als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad pas bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.

Het beroepschrift dient schriftelijk te worden ingediend bij en gericht worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage.

Degene die beroep heeft ingesteld kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit zorgt voor opschorting van het vaststellingsbesluit totdat op het verzoek is beslist. Een voorlopige voorziening kan worden getroffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State via https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/. Daarvoor dient u te beschikken over DigiD. Op de website van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kunt u de precieze voorwaarden vinden. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (een griffierecht).

Naar boven