Besluit tot wijziging van de data van de Subsidieregeling Projecten #Indebuurt 2022

Burgemeester en wethouders van Amersfoort;

 

Gelezen het collegevoorstel 1879134;

 

Overwegende dat het gewenst is de Subsidieregeling Projecten #Indebuurt 2022 aan te passen zodoende dat er zo min mogelijk administratieve lasten zijn en continuïteit van activiteiten plaatsvindt in dit overgangsjaar naar een nieuwe subsidieregeling per 2025. Dit vraagt aanpassing van de subsidieplafonds voor de komende perioden, het wijzigen van de beoordelingsrondes en het wijzigen van de uiterlijke datum waarop de activiteiten moeten zijn uitgevoerd,

 

besluit vast te stellen het ‘Besluit tot wijziging van de data van de Subsidieregeling Projecten #Indebuurt 2022’:

De Subsidieregeling Projecten #Indebuurt 2022 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

 

In artikel 5, tweede lid, worden de volgende datum gewijzigd:

 

1 september in ‘15 september.’

 

B

 

In artikel 13, eerste lid, wordt de volgende datum gewijzigd:

 

1 juli 2025 wordt gewijzigd in ‘1 januari 2025.’

Vastgesteld in de vergadering van 26 maart 2024.

Namens het college van burgemeester en wethouders,

De secretaris,

De burgemeester,

TOELICHTING

In artikel 5 wordt het moment van starten van de tweede en derde beoordelingsronde aangepast. Dit draagt bij aan transparantie en zorgvuldigheid en we minimaliseren de consequenties voor aanvragers van de genomen besluiten. Door beide resterende beoordelingsrondes te verschuiven is er, mede na het besluit van het overschrijden van het samenvoegen van subsidieplafond in ronde 2 en ronde 3, in de tijd meer ruimte voor aanvragers om hun aanvraag in te dienen. Tevens ontzien we hierdoor de zomerperiode te ontzien voor de aanvragen en de beoordeling.

 

De wijziging van artikel 13, eerste lid, heeft tot gevolg dat de activiteiten moeten zijn afgerond voor uiterlijk 1 januari 2025. We willen dat activiteiten zoveel als mogelijk starten in het jaar waarin de activiteit wordt aangevraagd, omdat het budget voor uitvoering van activiteiten in dat jaar is bedoeld. We willen daarom voorkomen dat een initiatiefnemer aan het eind van 2024 aanvraagt voor activiteiten van 2025; de aanvragen voor 2025 moeten gedaan worden onder de nieuw op te stellen regelingen voor ondersteuning van (inwoners)initiatieven en ontmoeting.

 

Naar boven