Besluit van de burgemeester en van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld tot het aanbrengen van wijzigingen in Bijlagen bij de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld

De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld;

 

gelet op de artikelen 2:10, 2:25, 2:67, 2:78, 2:80, 5:8 en 5:15 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Barneveld;

 

besluiten, elk voor zover het hun bevoegdheden betreft:

Artikel I. Wijziging van de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld

A

Na vervanging van de punt in een puntkomma aan het einde van artikel 1, eerste lid, onderdeel h van de ‘Nadere regels en beleidsregels objecten op de weg’, zijnde Bijlage B bij de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld, wordt een nieuw onderdeel i toegevoegd:

 

  • i.

    voorlichtingscampagnes en -bijeenkomsten vanuit de overheid.

B

In onderdeel ‘d. bepaalde voetbalwedstrijden’, dat deel uitmaakt van de ‘Toelichting beleidsregel (artikelen 3 en 4)’ van het ‘Aanwijzingsbesluit en beleidsregels evenementen’, zijnde Bijlage C bij de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld, vervalt ‘a.’

 

C

In de ‘Beleidsregels sluiting van voor publiek openstaande gebouwen’, zijnde Bijlage E bij de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld, wordt ‘artikel 2:40a’ steeds vervangen door ‘artikel 2:80’.

 

D

Onder het kopje ‘Toelichting op het Aanwijzingsbesluit’ behorende tot het ‘Aanwijzingsbesluit Digitaal Opkopers Register, zijnde Bijlage J bij de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld, wordt de zinsnede ‘doorlopend, door of namens de burgemeester gewaarmerkt register (respectievelijk een verkoop- en inkoopregister)’ vervangen door ‘register’.

 

E

In de tweede alinea onder het kopje ‘Inleiding’ van de ‘Beleidsregels gebiedsontzegging’, zijnde Bijlage L bij de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld, wordt ‘gebiedsopzegging’ gewijzigd in ‘gebiedsontzegging’.

 

F

Artikel 1, onderdeel b van de ‘Beleidsregels standplaatsvergunning’, zijnde Bijlage S bij de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld, komt te luiden:

 

  • b.

    als op de aangevraagde locatie in planologisch-juridisch opzicht detailhandel niet toegestaan is, kan voor die locatie uitsluitend voor de verkoop van oliebollen in de aanloop naar Oud en Nieuw voor maximaal één aaneengesloten week één standplaats vergund worden. Voor de verkoop van koek en zopie op een dergelijke locatie geldt dat één standplaats voor maximaal de gehele vorstperiode vergund kan worden;

G

Bijlage T bij de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld komt als volgt te luiden:

 

BIJLAGE T:

 

Besluit van burgemeester en wethouders tot het vaststellen van een beleidsregel over het ventverbod, alsmede tot het aanwijzen van openbare plaatsen waar dat verbod geldt

Op grond van artikel 5:15, eerste lid, van de Verordening geldt een verbod om op door burgemeester en wethouders in het belang van de openbare orde aan te wijzen openbare plaatsen te venten. Met dit besluit vindt deze aanwijzing plaats. Tevens verduidelijken zij hierin door middel van een beleidsregel de grens tussen venten en het innemen van een standplaats.

 

Artikel 1 Aanwijzing

De volgende locaties worden aangewezen als openbare plaatsen waar het verbod, bedoeld in artikel 5:15 van de Verordening van toepassing is:

  • a.

    het centrum van de kern Barneveld, gelegen binnen de cirkel van de volgende wegen: de Gasthuisstraat, de Amersfoortsestraat, de Bouwheerstraat en de Burgemeester Kuntzelaan;

  • b.

    de volgende wegen in de kern Voorthuizen: het Bunckmanplein, het Smidsplein, de Kerkstraat en de Hoofdstraat; en

  • c.

    terreinen waar een evenement plaatsvindt waarvoor een evenementenvergunning is verleend.

Artikel 2 Beleidsregel

Onder venten als bedoeld in artikel 5:15 van de Verordening wordt mede aangemerkt het innemen van een standplaats:

  • a.

    gedurende de tijd dat een aaneengesloten rij wachtende klanten bij een verkoopwagen of -kraam nog niet geholpen is; of

  • b.

    voor een tijdsduur van maximaal 15 minuten, voor andere gevallen dan bedoeld in onderdeel a; en

  • c.

    waarbij tevens als voorwaarde geldt dat na afloop van de tijd, bedoeld in onderdeel a of b, de venter zich minimaal 50 meter verplaatst.

Artikel 3 Citeertitel

Dit onderdeel van de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld wordt aangehaald als: Aanwijzingsbesluit en beleidsregel ventverbod.

Artikel II. Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na de dag waarop de bekendmaking ervan plaatsvindt.

Aldus vastgesteld op 2 april 2024,

Burgemeester en wethouders voornoemd,

W. Wieringa

secretaris

J. van der Tak,

burgemeester

De burgemeester,

J. van der Tak

Naar boven