Gemeente Zeist – Verkiezing Europees Parlement– Stemmen met een kiezerspas

 

De burgemeester van Zeist maakt bekend dat het bij de verkiezing van de leden van Europees Parlement 2024 op donderdag 6 juni 2024 een kiezer is toegestaan zijn/haar stem uit te brengen in een andere gemeente met een kiezerspas.

 

Stemmen in een andere gemeente

 

Als u in een andere gemeente wilt stemmen, dan heeft u een kiezerspas nodig. Voor het aanvragen van een kiezerspas is een geldig legitimatiebewijs nodig.

 

Aanvragen kiezerspas

 

U kunt uw kiezerspas op 2 verschillende manieren aanvragen:

  • Schriftelijk aanvragen

    U kunt schriftelijk een verzoek doen voor een kiezerspas. Hiervoor heeft u een formulier nodig dat u kunt downloaden via www.zeist.nl/verkiezingen of afhalen bij de balies. De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk maandag 3 juni 2024 door de gemeente zijn ontvangen.

  • Mondeling aanvragen

    U kunt uw kiezerspas mondeling aanvragen, dat kan tot woensdag 5 juni 2024 12.00 uur.

    Bij het verzoek dient de kiezer een identiteitsbewijs te overleggen. U maakt hiervoor online een afspraak bij de gemeente via www.zeist.nl/afspraakmaken of u belt hiervoor telefoonnummer 14 030.

Een eenmaal verstrekte kiezerspas kan bij verlies niet worden vervangen.

 

Vervangende stempas

De stempassen moeten op 23 mei 2024 zijn bezorgd. Bent u uw stempas kwijt? Of heeft u geen stempas ontvangen? Vraag dan bij de gemeente waar u op de dag van kandidaatstelling ingeschreven stond (23 april 2024) een vervangende stempas aan. Het aanvragen van een vervangende stempas gaat op dezelfde manier als het aanvragen van een kiezerspas, www.zeist.nl/verkiezingen.

 

Nader inlichtingen worden verstrekt door:

Gemeente Zeist, Team verkiezingen, Het Rond 1 te Zeist.

 

Datum: april 2024 

 

De burgemeester voornoemd,

drs. J. Langenacker

 

Naar boven