Vastgesteld bestemmingsplan ‘Partiële herziening Herenweg 22’

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren maken bekend:

dat de gemeenteraad op 21 maart 2024 het bestemmingsplan ‘Partiële herziening Herenweg 22’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is volgens de artikelen 1.2.1 tot en met 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgelegd en in die vorm vastgesteld. Op het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

Het besluit wordt met bijbehorende stukken ter inzage gelegd.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Partiële herziening Herenweg 22 heeft betrekking op het perceel Herenweg 22 te Breukeleveen. Met het plan wordt de bestemming Bedrijf aangepast in een bestemming Wonen, de bedrijfswoning wordt een reguliere woning. De achterzijde van het perceel wordt teruggegeven aan de natuur en als zodanig bestemd. Voor deze ontwikkeling is eerder een vergunning verleend. Bij de vaststelling van het plan is een aanduiding ‘landschapswaarden’ opgenomen op de planverbeelding, zodat die gronden niet als erf worden aangemerkt en niet meer bebouwd kunnen worden.

Inzien

De besluiten en de bijbehorende stukken van het bestemmingsplan (verbeelding, regels en toelichting met bijlagen), kunt u vinden op https://omgevingswet.overheid.nl/, via ‘regels op de kaart’ U kunt dan zoeken op het adres Herenweg 22 te Breukeleveen. Eventueel kunt u een afspraak maken voor het inzien van de stukken op het gemeentehuis.

De terinzagelegging begint op 10 april 2024 en duurt zes weken.

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter inzage liggen, kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Digitaal beroep instellen is alleen mogelijk voor burgers.

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is het betalen van griffierecht verplicht.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is het betalen van griffierecht verplicht.

 

Naar boven