Vastgesteld bestemmingsplan ‘Meenthof, 1e fase’ te Kortenhoef, besluit hogere waarden Wet geluidhinder en verleende omgevingsvergunning vergroting winkel en bouw 23 woningen

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren maken bekend:

  • 1.

    dat de gemeenteraad op 21 maart 2024 het bestemmingsplan ‘Meenthof, 1e fase’ te Kortenhoef gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is volgens de artikelen 1.2.1 tot en met 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgelegd en in die vorm vastgesteld. Op het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend.

Burgemeester en wethouders maken ook bekend:

  • 2.

    dat zij op 13 februari 2024 het besluit hogere waarden Wet geluidhinder hebben vastgesteld. Op het besluit is een zienswijze ingediend.

Burgemeester en wethouders maken ook bekend:

  • 3.

    dat zij op 13 februari 2024 de omgevingsvergunning hebben verleend voor de bouw van 23 woningen. Op de ontwerpvergunning is een zienswijze ingediend.

De besluiten worden met bijbehorende stukken ter inzage gelegd.

De voorbereiding en bekendmaking van deze besluiten vindt gecoördineerd plaats zoals bedoeld in paragraaf 3.6.1 (artikel 3.30 en verder) van de Wet ruimtelijke ordening.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Meenthof, 1e fase’ te Kortenhoef heeft betrekking op het pand Meenthof 46 en naastgelegen gronden op de hoek Kerklaan/Hoflaan te Kortenhoef. Het voornemen is om de bestaande bebouwing (De Dobber) te slopen om een appartementengebouw met 23 woningen, uitbreiding van een supermarkt en verplaatsing van 2 winkels te realiseren.

Het besluit hogere waarde Wet geluidhinder

Ten gevolge van het wegverkeerslawaai op de Kerklaan ondervinden de nieuw te realiseren appartementen een geluidsbelasting op de gevel die hoger is dan de voorkeursgrenswaarde in de Wet geluidhinder. Hiervoor wordt een hogere grenswaarde vastgesteld. Het besluit Wet geluidhinder voorziet hierin.

De omgevingsvergunning

Voor de bouw van 23 woningen in het plangebied van het bestemmingsplan ‘Meenthof, 1e fase’ is een omgevingsvergunning aangevraagd (OLO nummer 7755217). De omgevingsvergunning voor de activiteit ‘bouwen’ is verleend op 4 maart 2024.

Inzien

De besluiten en de bijbehorende stukken van het bestemmingsplan (verbeelding, regels en toelichting met bijlagen), kunt u vinden op https://omgevingswet.overheid.nl/, via ‘regels op de kaart’ U kunt dan zoeken op het adres Meenthof 36 te Kortenhoef. De omgevingsvergunning en het besluit hogere waarde wet geluidshinder kunt u opvragen via info@wijdemeren.nl. Eventueel kunt u een afspraak maken voor het inzien van de stukken op het gemeentehuis.

De terinzagelegging begint op 10 april 2024 en duurt zes weken.

Beroep, Crisis- en herstelwet

Binnen de zes weken waarin de stukken ter inzage liggen, kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Omdat het bestemmingsplan de bouw van meer dan elf woningen mogelijk maakt en omdat de coördinatieregeling wordt toegepast, is de Crisis- en herstelwet (verder Chw) van toepassing. Dit betekent dat het recht om in beroep te gaan tegen het vaststellen van het bestemmingsplan is ingeperkt (hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Chw). De beroepsgronden moeten namelijk in het beroepschrift zelf zijn opgenomen en deze gronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld. Verder behandelt de Raad van State het eventuele beroep versneld omdat de Chw van toepassing is.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Digitaal beroep instellen is alleen mogelijk voor burgers.

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is het betalen van griffierecht verplicht.

Inwerkingtreding

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlening van de omgevingsvergunning treden in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is het betalen van griffierecht verplicht.

 

Naar boven