Vastgesteld wijzigingsplan “Helenaveenseweg 48 Grashoek” en vastgesteld besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat zij op 2 april 2024 het wijzigingsplan “Helenaveenseweg 48 Grashoek” heeft vastgesteld en dat het plan ter inzage ligt. Tevens is het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai door het college vastgesteld.

Inhoud wijzigings plan

Het wijzigingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied aan de Helenaveenseweg te Grashoek, ter plaatse van nummer 48 voor het wijzigen van het bestemmingsvlak “Agrarisch - Grondgebonden” naar “Wonen” en “Agrarisch”. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om op dit perceel de agrarische bedrijfsbebouwing te slopen en elders op het perceel een nieuwe reguliere woning op te richten. Voor deze nieuwe woning is het noodzakelijk dat hogere grenswaarden worden vastgesteld.

Termijn van inzage

Het vastgesteld wijzigingsplan en bijbehorende stukken, alsmede het besluit hogere grenswaarden liggen vanaf 10 april tot en met 21 mei 2024 ter inzage.

Inzien wijzigings plan

Het wijzigingsplan en de onderliggende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl via het IDN-nummer: NL.IMRO.1894.WZ0068-VG01;

  • Op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl;

  • Op papier in te zien bij de publieksbalie van het Huis van de Gemeente (op aanvraag).

Beroep instellen tegen het vastgestelde wijzigingsplan

Belanghebbenden kunnen tijdens de ter inzage termijn beroep instellen tegen het vastgestelde wijzigingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s- Gravenhage.

Beroep instellen tegen het vastgestelde besluit hogere grenswaarden

Belanghebbenden kunnen tijdens de ter inzage termijn beroep instellen tegen het vastgestelde besluit hogere grenswaarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s- Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening (lees: schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State via telefoonnummer (070) 426 4426.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

 

 

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met Daan Haanstra of een van de andere medewerkers van Team Omgevingsontwikkeling via telefoonnummer 077 306 66 66.

 

Panningen, 9 april 2024

Naar boven