Bestemmingsplan Bredeweg ong. Nederweert

Voor de locatie Bredeweg ongenummerd (naast nummer 32) te Nederweert is een bestemmingsplan vastgesteld (NL.IMRO.0946.BPBredewegOng-VA01). Dit plan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpplan.

Het bestemmingsplan ziet op de realisatie van twee levensloopbestendige woningen in de voormalige tuin bij Bredeweg 32. Hierbij worden de bestaande voormalige bedrijfsgebouwen gesloopt. De op het terrein aanwezige monumentale boom wordt behouden.

In het ontwerpplan was voor de woning aan de Hinkert-zijde een verkeerde goot- en bouwhoogte opgenomen. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan zijn:

  • -

    In planregel 3.2.2 onder g is voor de woning aan de Hinkert een ‘afwijkende goot- en bouwhoogte’ opgenomen van 4,5 en 10 meter (in het ontwerpplan was dat 3,5 en 8,5 m);

  • -

    Op de verbeelding is ter plaatse van het betreffende bouwvlak de bouwaanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – afwijkende goot- en bouwhoogte’ opgenomen.

De stukken liggen ter inzage van 12 april 2024 tot en met 23 mei 2024. U kunt de stukken op afspraak inzien op bij de centrale klantenbalie. Daarnaast is het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken te raadplegen via https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart (zoeken op identificatienummer NL.IMRO.0946.BPBredewegOng-VA01).

Het indienen van schriftelijk beroep is mogelijk vanaf de dag na terinzagelegging tot en met 23 mei 2024 bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, adres Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    Belanghebbenden;

  • -

    Niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht;

  • -

    Een ieder tegen de wijzigingen die de raad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

U kunt gelijktijdig vragen om een voorlopige herziening bij de voorzitter van bovengenoemde Afdeling. Het bestemmingsplan treedt daags na de beroepstermijn in werking, tenzij er een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het vaststellingsbesluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met een medewerker van het team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Nederweert, 11 april 2024

Burgemeester en wethouder van Nederweert

Naar boven