Bestemmingsplan ‘Nij Beets – Legewei 1’ vastgesteld

 

Burgemeester en wethouders van Opsterland maken bekend dat het door de gemeenteraad op 25 maart 2024 vastgestelde bestemmingsplan “Nij Beets – Legewei 1” (plannummer NL.IMRO.0086.11BPLegewei1-0301) met ingang van 11 april 2024 gedurende zes weken ter inzage ligt.

 

U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen via het Omgevingsloket: https://omgevingswet.overheid.nl, onder Regels op de kaart. Op deze website kunt u op “Locatie zoeken” of kunt u via “document zoeken” het plan oproepen via het invullen van het plannummer NL.IMRO.0086.11BPLegewei1-0301. De directe link is: https://omgevingswet.overheid.nl/. Het digitale plan is eveneens te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl of in te zien via de gemeentelijke website www.opsterland.nl. Daarnaast is een afdruk van het digitale plan in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag.

 

Strekking van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan regelt de wijziging van de bestemming van het perceel Legewei 1 te Nij Beets van ‘Recreatie - recreatiewoning’ in ‘Wonen’. Daarmee kan de recreatiewoning permanent worden bewoond en de woning worden uitgebreid. De woning is als reguliere woning gebouwd en heeft tot 2014 altijd een woonbestemming gehad. Het sluit aan op meerdere woonbestemmingen. Er is sprake van een goede ruimtelijke en landschappelijke inpassing. Het vastgestelde bestemmingsplan voorziet in een passend planologisch kader.

 

Beroepsmogelijkheid bestemmingsplan

Gedurende de termijn dat het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ter inzage ligt, kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Volgens de wettelijke regels bevat het beroepschrift ten minste: de dagtekening, uw naam, adres en handtekening en omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (zo mogelijk met een kopie daarvan) en de gronden van het beroep.

 

Digitaal beroep

Met uw elektronische handtekening (DigiD) kunt u eventueel digitaal een beroepschrift of een verzoek om een voorlopige voorziening indienen via https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/.

 

 

Beetsterzwaag, 10 april 2024

Naar boven