Bekendmaking vastgesteld wijzigingsplan Buitengebied Straatkantseweg 28

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat de onderstaand(e) besluit(en) en bijbehorende stukken zijn vastgesteld:

  • 1.

    Het wijzigingsplan Buitengebied, Straatkantseweg 28 en bijbehorende nota van zienswijzen en wijzigingen.

  • 2.

    Er is voor deze ontwikkeling geen exploitatieplan vastgesteld, omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied betreft het woonkavel aan Straatkantseweg 28 te Haps in de gemeente Land van Cuijk. De locatie ligt ten noordwesten van de kern Haps. De locatie ligt binnen het perceel dat kadastraal bekend staat als gemeente Cuijk, sectie L, nummer 3156.

Wat is de inhoud van het plan?

Op de locatie Straatkantseweg 28 is een woonboerderij gevestigd. Het plan voorziet in het splitsen van de woonboerderij in twee wooneenheden. Op basis van het vigerende bestemmingsplan is ter plaatse van de woonboerderij slechts één wooneenheid toegestaan. Om de beoogde ontwikkeling juridischplanologisch mogelijk te maken, dient het bestemmingsplan voor deze locatie te worden gewijzigd. Hiertoe is het wijzigingsplan ‘Buitengebied, Straatkantseweg 28’ opgesteld. Het wijzigingsplan is ongewijzigd vastgesteld.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het wijzigingsplan in te zien. Deze ligt zes weken ter inzage van woensdag 10 april 2024 tot en met dinsdag 21 mei 2024.

De stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op Regels op de kaart - Omgevingsloket (overheid.nl). U kunt zoeken op de plannaam Buitengebied Straatkantseweg 28 of op plannummer NL.IMRO.1982.WPHaStraatkantse28-VA01.

Het wijzigingsplan is tijdens openingstijden ook in te zien op het Gemeentehuis, Louis Jansenplein 1, in Cuijk. Als u het wijzigingsplan op het gemeentehuis wil inzien vragen wij u contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via ro@landvancuijk.nl of telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Wilt u beroep instellen tegen het wijzigingsplan? Als u belanghebbende bent, kunt u altijd beroep instellen, ook als u geen zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan hebt ingediend. Als u geen belanghebbende bent, kunt u beroep instellen als u:

  • tegen het ontwerpwijzigingsplan een zienswijze hebt ingediend; of

  • kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot het college te wenden; of

  • beroep wilt instellen tegen wijzigingen die het college bij de vaststelling van het wijzigingsplan ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan heeft aangebracht.

U kunt tot en met woensdag 22 mei 2024 beroep instellen. U richt uw beroepschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het wijzigingsplan treedt in werking op donderdag 23 mei 2024, tenzij u vóór deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het wijzigingsplan opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Cuijk, 9 april 2024

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven