Wijziging Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldebroek 2024

Burgemeester en wethouder van de gemeente Oldebroek;

 

B E S L U I T:

Het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldebroek 2024 te wijzigen, conform navolgende tekst:

Hoofdstuk 4 hoogte persoonsgebonden budget (Pgb), artikel 9 komt te luiden:

Artikel 9. Bedragen voor ondersteuning geleverd door hulpverleners vanuit het sociale netwerk en overige hulpverleners

  • a.

    Het pgb-tarief voor hulp bij het huishouden voor hulpverleners uit het sociaal netwerk en overige hulpverleners uit het sociaal netwerk, is gelijk aan het uurloon van de hoogste periodiek behorende bij hulp bij het huishouden van de voor de betreffende periode geldende cao VVT, te vermeerderen met vakantietoeslag en de tegenwaarde van de verlofuren;

  • b.

    Het pgb-tarief voor begeleiding individueel voor hulpverleners vanuit het sociaal netwerk en overige hulpverleners is gelijk aan het uurloon van de hoogste periodiek behorende bij FWG 30 van de voor de betreffende periode geldende cao VVT, te vermeerderen met vakantietoeslag en de tegenwaarde van de verlofuren.

Hoofdstuk 4 (toelichting Besluit) Hoogte persoonsgebonden budget (Pgb), Artikel 7 tot met 11 komt te luiden:

Artikel 7 tot en met 11

Gemeenten hebben de vrijheid om zelf de hoogte van het tarief voor het Pgb te bepalen. Hierbij hebben de gemeente ook ruimte om indien gewenst te kiezen voor differentiatie binnen de tarieven.

 

Wel moet de gemeente in de Verordening vastleggen hoe zij de tarieven voor het Pgb bepalen. Dit is vastgelegd in artikel 12 van de Verordening. De hoogte van de tarieven voor het Pgb moet toereikend zijn. Dat betekent dat de tarieven in ieder geval zodanig moeten zijn om een situatie te kunnen realiseren, waarbij de cliënt in staat wordt gesteld tot zelfredzaamheid of participatie en dat deze persoon zo lang mogelijk in de eigen leefomgeving kan blijven.

In deze artikelen is met in achtneming van het bepaalde in artikel 12 van de Verordening vastgelegd hoe de hoogte van de verschillende budgetten wordt berekend.

 

De vergoeding van de vervoerskosten werden voorheen vastgesteld op basis van de Nibud tarieven. In de nieuwe systematiek sluiten we aan bij de berekening die de belastingdienst hanteert als kilometervergoeding zonder een bedrag voor overige kosten auto. Dit is van toepassing bij nieuwe indicaties en herindicaties.

 

Artikel 15. Citeertitel en inwerkingtreding

  • 1.

    Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking en werkt terug tot en met 1 januari 2024.

Oldebroek, 5 maart 2024

, burgemeester T.H. Haseloop-Amsing

, secretaris P.H. Lensselink.

Naar boven