AANKONDIGING VERHUUR PARKEERPLAATSEN

 

Datum: 9 april 2024

 

Naam project: Parkeerterrein gelegen tussen de Rieteweg en de Buitengasthuisstraat

(voormalig parkeerterrein IJsselhallen)

Adres: Naast Rieteweg 10

Kadastrale percelen: Gemeente Zwolle, sectie E, nummers 6254 (gedeeltelijk)

Aantal: 150 parkeerplaatsen

 

Voornemen tot van een huurovereenkomst

De gemeente Zwolle is voornemens om voor een periode van maximaal 1 jaar en 8 maanden, ingaande op 21 april 2024 met Abbott Laboratories B.V.] (hierna: ‘huurder’) een huurovereenkomst aan te gaan ten behoeve van maximaal 150 parkeerplaatsen op een gedeelte van het parkeerterrein van de voormalige IJsselhallen, gelegen aan de Rieteweg te Zwolle.

 

Huurder is de enige serieuze gegadigde

Huurder heeft door bouwwerkzaamheden ten behoeve van de uitbreiding van aan zijn productielocatie behoefte aan verplaatsing van zijn parkeervoorziening. Dit is een tijdelijke behoefte die gedurende de werkzaamheden vermindert en eindigt na afronding daarvan. De verhuur van een deel van het parkeerterrein aan de Rieteweg voorkomt dat de parkeerdruk in Voorsterpoort Oost te groot wordt en voorkomt daarmee ook mogelijk ongewenste en onveilige situaties.

 

Huurder :

- stemt in met de huurvoorwaarden van gemeente Zwolle voor het huren van het parkeerterrein, o.a. het maximale aantal parkeerplaatsen (150) en de maximale looptijd 18 maanden

- huurder heeft afspraken over dubbelgebruik van parkeerplaatsen op aangrenzend terrein, waardoor eventuele parkeeroverlast zo goed mogelijk wordt beperkt;

- huurder heeft onder vigeur van de met de vorige verhuurder tot 31 december 2023 geldende overeenkomst al kosten gemaakt om de locatie geschikt te maken (een voetgangers uitgang en parkeerstrepen en klinker reparaties).

 

Gelet op het voorgaande is de gemeente van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het aangaan van de huurovereenkomst voor bovengenoemde parkeergelegenheid.

 

Vervaltermijn

Indien u zich niet met dit voornemen kunt verenigen, dan dient u dit uiterlijk binnen 20 kalenderdagen (ingaande de dag na deze bekendmaking) kenbaar te maken door uw standpunt met deugdelijke onderbouwing te sturen aan: secretariaat.zwvg@zwolle.nl.

 

De gemeente Zwolle en huurder zouden onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst(en) zou worden opgekomen.

 

De gemeente publiceert dit voornemen op www.zwolle.nl/bekendmakingen en in het gemeenteblad [link invoegen]. Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778). Voor meer informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen met b.kikkers@zwolle.nl.

 

Naar boven