Gemeente Dinkelland - Verhuur van percelen voor Tiny Houses nabij “Denekamp Oost te Denekamp”

 

 

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens om percelen te verhuren aan burgers die zelf een Tiny House willen gaan plaatsen en bewonen. Het betreft percelen grond welke zijn gelegen nabij het nieuwbouwplan Denekamp Oost te Denekamp en zijn voorzien van kadastrale nummers gemeente Denekamp (DNK00), sectie P, nummers 2695 tot en met 2710.

 

Wat wordt er verhuurd?

Het betreft 15 percelen van elk 150 m², gelegen onder het plan Denekamp Oost te Denekamp. Deze percelen bieden een ideale locatie voor de ontwikkeling of het plaatsen van Tiny Houses.

 

Wat zijn de voorwaarden voor verhuur?

De tijdelijkheid van deze woonvorm voor een periode van 10 jaar, wordt juridisch verzekerd in de vorm van een huurovereenkomst en met een huurafhankelijk opstalrecht. In verband met de tijdelijkheid van deze woonvorm (van 10 jaar) is sprake van een tijdelijke verhuur voor maximaal 10 jaar. Deze termijn zal minder zijn dan 10 jaar, omdat de termijn van verhuur aansluit bij de verleende omgevingsvergunning voor 10 jaar om dit project mogelijk te maken. De omgevingsvergunning is verleend op 29 maart 2024 en zal naar verwachting op 10 mei 2024 inwerking treden en dan begint de termijn van 10 jaar te lopen.

 

Voor kaveltoewijzing komen alleen natuurlijke personen, dat wil zeggen particulieren, in aanmerking. Er geldt een zelfbewoningsplicht.

 

Er is een huurovereenkomst opgesteld en in die huurovereenkomst is ook het huurafhankelijk recht van opstal geregeld. Er is daarom ook een concept akte voor het huurafhankelijk recht van opstal opgesteld. Het opstalrecht zal bij de notaris worden gevestigd nadat de huurovereenkomst is gesloten en zal bij de notaris plaatsvinden. De concept huurovereenkomst en het concept opstalrecht wordt ter beschikking gesteld via www.kavelsindinkelland.nl, zodat een ieder kan kennis nemen van de voorwaarden waaronder verhuur plaatsvindt en wat de voorwaarden zijn van het huurafhankelijk opstalrecht.

 

Wijze van inschrijven

Als u interesse heeft om deel te nemen aan de selectieprocedure voor het huren van een perceel, dan nodigen wij u uit om u in te schrijven via www.kavelsindinkelland.nl. Op deze website kunt u het gewenste perceel selecteren waarvoor u zich wenst in te schrijven.

 

De termijn voor inschrijven bedraagt 3 weken vanaf 3 juni 2024.

 

Selectieprocedure

Voor de selectieprocedure is het volgende van belang:

  • Aan de selectieprocedure kunnen alleen geïnteresseerden deelnemen die zich hebben ingeschreven, zoals hiervoor is omschreven onder ‘de wijze van inschrijven’.

  • Voor kaveltoewijzing komen alleen natuurlijke personen (dus geen rechtspersonen) in aanmerking.

  • De gemeente heeft in de ontwikkeling van het project Tiny Houses overleg gehad met een aantal geïnteresseerden. Dit om te komen tot een goed plan. Om recht te doen aan deze groep, is voor de volgorde van toewijzen het volgende van belang. In de selectieprocedure krijgen deze geïnteresseerden voorrang op geïnteresseerden die niet hieraan hebben deelgenomen. Bij de gemeente is een vertrouwelijke lijst bekend welke personen dit zijn.

  • Voor diegenen die voorrang hebben geldt vervolgens dat bij gelijke belangstelling voor een kavel er wordt geloot.

  • Voor de overige geïnteresseerden, dat wil zegen diegenen die geen voorrang hebben, wordt bij gelijke belangstelling ook geloot.

  • Als na de inschrijfperiode er na de selectieprocedure er nog kavels over zijn, vindt de uitgifte plaats via het principe wie het eerst komt. Inschrijving dient plaats te vinden via www.kavelsindinkelland.nl.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben of behoefte aan aanvullende informatie, dan kunt u contact opnemen met dhr. M. Roord en mevrouw I. Luijerink van het organisatieonderdeel Fysieke Leefomgeving, telefoonnummer 0541 854100.

 

Burgemeester en wethouders voornoemd

 

Naar boven