Publicatie voornemen tot vestiging zakelijk recht

Datum publicatie: 10-04-2024

 

Object informatie

Adres: Het object is gelegen aan de Schroeweg te Oost-Souburg

Perceel: Het (deel)perceel grond gelegen aan de Schroeweg te Vlissingen, deel van perceel grond kadastraal bekend gemeente Vlissingen sectie Q nummer 1507, voor een tracé ter lengte van ongeveer 265 meter.

 

Voornemen tot vestiging zakelijk recht

De gemeente Vlissingen (hierna de gemeente) is van plan om op het genoemde object, ter lengte van in totaal ca. 265 meter een zakelijk recht te laten vestigen ten behoeve van Evides N.V.

De akte is reeds opgemaakt en partijen hebben overeenstemming daarover.

 

De gemeente is van oordeel dat, er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de het vestigen van een zakelijk recht, namelijk de opstalnemer, Evides N.V. Het spreekt voor zich dat de gemeente daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt.

 

Evides N.V. komt als enige serieuze gegadigde in aanmerking, omdat: 

Zij de enige partij is in de regio die een dergelijke dienst, namelijk een drinkwaterleiding en drinkwater, aanbiedt.

 

Niet eens met voorgenomen vestiging zakelijk recht?

Indien u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen vestiging van het zakelijk recht, dan dient u dit uiterlijk voor 30-04-2024 (10 april 2024), 23:59 uur, kenbaar te maken door middel van betekening van een kortgedingdagvaarding aan het adres van de gemeente (Paul Krugerstraat 1, 4382 MA Vlissingen).

 

Als wij de betekening van een kortgedingdagvaarding na deze datum ontvangen, is de gemeente vrij om de voorgenomen vestiging van het zakelijk recht door te laten gaan. U heeft op dat moment niet meer het recht om bezwaar te maken en/of schadevergoeding te vragen of een ander recht te onderbouwen.

 

De gemeente en Evides N.V. zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk de verkoop zou worden opgekomen.

 

Publicatie

De gemeente publiceert dit voornemen op www.officielebekendmakingen.nl en www.vlissingen.nl/vastgoed . Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021.

(ECLI:NL:HR:2021:1778), meer in het bijzonder het bepaalde in rechtsoverweging 3.1.6.

Naar boven