[Bekendmaking besluit maatwerkvoorschriften op de locatie Soesterweg 530 te Amersfoort]

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort heeft 31 januari 2024 een maatwerkbesluit genomen in het kader van de Wet milieubeheer voor verruiming van de geluidsnormen op de locatie Soesterweg 530 te Amersfoort. De maatwerkvoorschriften hebben betrekking op de vrijstelling van de geluidnorm LAmax voor het parkeren van auto’s in de avond- en nachtperiode.

Zaakkenmerk

Het besluit heeft zaakkenmerk: Z/24/1113132.

Inwerkingtreding

Het besluit is op 6 februari 2024 in werking getreden. Dit betekent dat het maatwerkbesluit direct geldt.

Bezwaar

Als een belanghebbende het niet eens is met het besluit, dan kan diegene per post een bezwaarschrift indienen bij: Burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Een bezwaarschrift kan ook digitaal worden ingediend via de website van de gemeente: https://www.amersfoort.nl/bezwaar-tegen-beslissing-gemeente. Het is niet mogelijk om per e-mail bezwaar te maken. Wie belanghebbende is, leggen wij hieronder uit. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is 6 weken. Deze termijn begint op de dag nadat het besluit is verzonden. Het besluit is op 5 april 2024 ter inzage gelegd. Dit betekent dat uiterlijk op 17 mei 2024 een bezwaarschrift kan worden ingediend. Aan de behandeling van een bezwaarschrift zijn voor de indiener geen kosten verbonden.

Bezwaarschrift

In het bezwaarschrift moet in ieder geval het volgende staan:

 

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener

  • 2.

    de datum waarop het bezwaar wordt ingediend

  • 3.

    een omschrijving van (het gedeelte van) het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt

  • 4.

    de gronden van het bezwaar (de motivering)

  • 5.

    een handtekening van de indiener (bij digitaal bezwaar geldt een DigiD als handtekening)

Belanghebbende

Bezwaar tegen het besluit kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende. Een persoon of rechtspersoon is belanghebbende als diegene, als gevolg van het besluit, rechtsreeks in een eigen belang wordt geraakt. Dit belang moet voldoende persoonlijk, objectief en actueel zijn. Een rechtspersoon kan ook belanghebbende zijn als uit de doelstellingen en feitelijke werkzaamheden van die rechtspersoon blijkt dat deze in het bijzonder het belang behartigt dat door het besluit wordt geraakt. Dit staat in artikel 1:2 van de Algemene wet bestuursrecht, en volgt uit vaste rechtspraak.

Voorlopige voorziening

Zoals hierboven beschreven, is het besluit op 6 februari 2024 in werking getreden. Dit betekent dat het maatwerkbesluit direct geldt. Dit geldt ook als er een bezwaarschrift is ingediend. Het indienen van bezwaar schorst de inwerkingtreding van het besluit namelijk niet. In sommige gevallen kan of wil de indiener van het bezwaar niet wachten tot er op het bezwaarschrift is beslist. Bijvoorbeeld bij onverwijlde spoed of bij beslissingen met onomkeerbare gevolgen.

In die gevallen kan de indiener van het bezwaar een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht, o.v.v. voorlopige voorziening. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal ingediend worden via het digitale loket van de rechtspraak: https://loket.rechtspraak.nl. Aan een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. De indiener van het verzoek moet namelijk griffierecht betalen aan de rechtbank. Er kan pas om een voorlopige voorziening worden verzocht nadat het bezwaarschrift is ingediend. De voorzieningenrechter besluit vervolgens of dit besluit wordt geschorst. Als dit besluit wordt geschorst, dan geldt het maatwerkbesluit voorlopig nog niet.

Meer informatie ?

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de RUD Utrecht via telefoonnummer 030-7023300 of info@rudutrecht.nl. Vermeldt u hierbij het hierboven genoemde zaakkenmerk. Wilt u op de hoogte blijven van publicaties van de overheid over uw omgeving? Abonneert u zich dan via https://www.overheid.nl/ op de e-mailservice. U krijgt dan bericht als er een melding of besluit wordt gepubliceerd over een locatie in uw buurt.

Naar boven