Wijzigingsplan Vorrelveenseweg 9 Hijken

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Drenthe maken, op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend, dat het vastgestelde wijzigingsplan ‘Vorrelveenseweg 9 Hijken’ met ingang van 11 april 2024 gedurende 6 weken ter inzage ligt. Het plangebied betreft het perceel Vorrelveenseweg 9 te Hijken.

Het wijzigingsplan is in het kader van het wijzigen van de bestemming agrarisch naar wonen opgesteld. Op het perceel worden geen agrarische activiteiten meer uitgevoerd. Het voornemen is om de juridisch-planologische situatie in overeenstemming te brengen met de feitelijke situatie, waarbij het perceel een woonbestemming krijgt. Ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan is er een ambtelijke wijziging doorgevoerd.

Inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan is in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.omgevingswet.overheid.nl. De imro-code van het wijzigingsplan is NL.IMRO.1731.Vorrelveenseweg9HY-WVS1.

Beroep

Gedurende de periode van inzage, kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aangezien er tegen het ontwerpwijzigingsplan geen zienswijzen zijn ingediend, kan uitsluitend een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen, beroep instellen. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die op tijd beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Informatie

Voor meer informatie over het wijzigingsplan kunt u contact opnemen met Jelmer Schuil van het team Omgeving en Veiligheid van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 22, e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

Naar boven