Gemeenteblad van Sluis
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Sluis | Gemeenteblad 2024, 148736 | beleidsregel |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Sluis | Gemeenteblad 2024, 148736 | beleidsregel |
NADERE REGELS, AANVRAGEN, TOEWIJZEN EN UITGEVEN VAN PARKEERVERGUNNINGEN 2024.2 GEMEENTE SLUIS
HOOFDSTUK 1: ALGEMENE REGELS MET BETREKKING TOT DE AANVRAAG
Artikel 1.2: Gelijkstelling met eigenaar/houder
Met de eigenaar of houder van een motorvoertuig als bedoeld in de Parkeerverordening 2024 Gemeente Sluis wordt gelijkgesteld degene die op grond van een huurovereenkomst of een leasecontract kan aantonen dat hij het exclusieve gebruik heeft van dat motorvoertuig, met dien verstande dat een dergelijke overeenkomst nog ten minste drie maanden geldig is.
Artikel 1.3: Wijziging kenteken
In het geval van een kentekenwijziging wordt op aanvraag van de vergunninghouder de vergunning gewijzigd. De geldigheidsduur van de vergunning wijzigt hierdoor niet.
Wanneer de vergunninghouder verhuist binnen de vergunning zone waarvoor de vergunning is verleend of naar een zone met hetzelfde parkeervergunningenregime en de geldigheidsduur van de vergunning nog niet is verstreken, kan de vergunning op aanvraag worden gewijzigd.
HOOFDSTUK 3: VOORSCHRIFTEN MET BETREKKING TOT DE BEWONERSPARKEERVERGUNNING
Artikel 3.1: Wie komt in aanmerking?
De houder van een motorvoertuig die volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staat ingeschreven op een kadastraal geregistreerd woonadres in het gereguleerde gebied kan een bewonersparkeervergunning aanvragen.
Artikel 3.3: Aantal vergunningen
Een eigenaar of houder van een motorvoertuig binnen de vergunningszones A en C die beschikt (in bezit of huurt) over een parkeervoorziening op eigen terrein (POET) binnen een straal van 200 meter van de woning komt niet in aanmerking voor een eerste bewonersparkeervergunning. Mits deze adressen aangewezen zijn in het, door het college te nemen, aanwijzingsbesluit.
Op de digitale bewonersparkeervergunning wordt het kenteken van het motorvoertuig van de bewoner geregistreerd. Registratie van het kenteken gebeurt in de centrale computer.
Het kenteken van het motorvoertuig waarvoor de bewonersparkeervergunning wordt aangevraagd moet op naam staan van de aanvrager. Als het kenteken van een motorvoertuig niet op naam staat van de aanvrager dient een huur / leaseovereenkomst bij de aanvraag gevoegd te worden. Voor beide geldt ook dat een kopie kentekenbewijs bijgevoegd moet worden.
HOOFDSTUK 4: VOORSCHRIFTEN MET BETREKKING TOT BEZOEKERSPARKEERVERGUNNING
Artikel 4.3: Aantal vergunningen
Het aantal bezoekersparkeervergunningen per woning is één (1) digitale bezoekersparkeervergunning per huishouden.
HOOFDSTUK 5: VOORSCHRIFTEN MET BETREKKING TOT DE TOERISTENPARKEERVERGUNNING.
Artikel 5.2: Geldigheid gebied
De toeristenparkeervergunning ten behoeve van verhuur van een tweede woning wordt verleend voor de vergunningzone C uit de Verordening Parkeerbelasting Gemeente Sluis, welke jaarlijks door de gemeenteraad wordt vastgesteld. De locatie van de (tweede)woning is bepalend voor de aangewezen parkeerlocatie.
De toeristenparkeervergunning ten behoeve van strandslaaphuisjes wordt verleend voor de vergunningszone D uit de Verordening Parkeerbelasting Gemeente Sluis, welke jaarlijks door de gemeenteraad wordt vastgesteld. De locatie van het strandslaaphuisje is bepalend voor de aangewezen parkeerlocatie. De toeristenparkeervergunning ten behoeve van de strandslaaphuisjes zijn uitsluitend geldig op het parkeerterrein gelegen aan de:
Artikel 5.3: Aantal vergunningen
Het maximale aantal te verlenen toeristenparkeervergunning per adres in vergunningzone C, per strandslaaphuisje en per ligplaats in vergunningzone D: één (1) stuks.
Artikel 5.5: Geldigheidsduur vergunning
De toeristenparkeervergunning is maximaal één (1) jaar geldig.
HOOFDSTUK 6: VOORSCHRIFTEN MET BETREKKING TOT DE DIENSTVERLENERSPARKEERVERGUNNING
Artikel 6.2: Controle documenten
De medicus dient ingeschreven te zijn bij de Landelijke Huisartsen Vereniging, de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen of het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), wat aangetoond dient te worden met een geldig inschrijvingsbewijs van het betreffende register niet ouder is dan 6 maanden.
Artikel 6.3: Geldigheid gebied
Een dienstverlenersparkeervergunning is geldig binnen het gehele gereguleerde gebied met uitzondering van de dienstverlenersparkeervergunning ambulante handel. Deze vergunning geldt alleen in het aangewezen gebied van vergunningszone A op de parkeerapparatuur parkeerplaatsen.
HOOFDSTUK 7: VOORSCHRIFTEN MET BETREKKING TOT ONDERNEMER/WERKNEMERSPARKEERVERGUNNING
Artikel 7.1: Wie komt in aanmerking?
Ondernemers en medewerkers van ondernemingen binnen vergunningzone B en D hebben recht op een ondernemer/werknemersparkeervergunning.
Artikel 7.2: Controle document
De ondernemer of medewerker dient met een werkgeversverklaring aan te tonen werkzaam te zijn bij een onderneming die is gevestigd in of direct nabij het gereguleerd gebied van vergunningzone B of D.
Artikel 7.3: Geldigheid gebied
De ondernemer/werknemersparkeervergunning worden uitsluitend verleend voor vergunningzone B en voor de vergunningszones D uit de Verordening Parkeerbelasting Gemeente Sluis, welke jaarlijks door de gemeenteraad wordt vastgesteld. De locatie van de onderneming is bepalend voor de aangewezen parkeerlocatie en de geldigheid.
Artikel 7.4: Aantal vergunningen
Voor de zones B en D is het aantal ondernemer/werknemersparkeervergunning onbeperkt.
Op de digitale ondernemer/werknemersparkeervergunning wordt het kenteken van het parkerende motorvoertuig van de ondernemer of werknemer aangemeld/geregistreerd. Registratie van het kenteken gebeurt in de centrale computer. Een ondernemer/werknemersparkeervergunning vermeldt geen vast kenteken.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2024-148736.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.