Kennisgeving voornemen tot in gebruik geven gemeentegronden

 

De gemeente Roerdalen is voornemens om gemeentegrond in gebruik te geven aan Stichting De Harch. Het gaat om een reststrook ter grootte van ca. 225 m² aan de Kloosterstraat 30 in Herkenbosch. Kadastraal is het perceel bekend als Melick, sectie A nummer 6067 (gedeeltelijk). Stichting De Harch is op grond van onderstaande criteria als enige serieuze gegadigde voor de gronden aangemerkt.

 

Criteria

Voor het in gebruik geven van deze reststrook gelden de volgende criteria:

 

1. De groenstrook wordt alleen in gebruik gegeven aan de eigenaar of gebruiker van een perceel dat grenst aan de grond.

2. De groenstrook wordt alleen in gebruik gegeven ten behoeve van maatschappelijke doeleinden.

3. Het in gebruik geven van de groenstrook leidt voor de gemeente tot een efficiënter groenonderhoud.

4. Het in gebruik geven van de groenstrook leidt niet tot aantasting van de groene- en ruimtelijke structuur.

 

Stichting De Harch

Het perceel 6067 is een zeer groot perceel, waartoe onder meer de Craenberglaan, Kloosterstraat en de Europalaan-Centrum (gedeeltelijk) behoren. Het gedeelte dat de gemeente in bruikleen wenst te geven betreft een reststrook. Op deze reststrook is de uitbreiding van de brede maatschappelijke voorziening De Harch gerealiseerd. Inmiddels is duidelijk dat de gehele reststrook nodig is geweest voor het realiseren van de uitbreiding, vluchtroute en voorterrein.

Het aangrenzende perceel en het gehele gebouw De Harch is eigendom van Stichting De Harch. Het in bruikleen geven dient derhalve maatschappelijke doeleinden en leidt tot een efficiënter groenonderhoud, omdat de gemeente de reststrook niet meer hoeft te onderhouden. Tot slot wordt de groene- en ruimtelijke structuur niet aangetast.

 

Termijn

Andere potentiële gegadigden kunnen zich binnen 20 kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie schriftelijk melden bij de gemeente via info@roerdalen.nl onder vermelding van ‘In gebruik geven gemeentegrond MLK A 6067’. Daarbij dient gemotiveerd te worden dat de potentiële gegadigde ook in aanmerking kan komen voor de gronden.

 

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via het e-mailadres info@roerdalen.nl of via het algemene telefoonnummer 0475-538888. Vraagt u dan naar Jeroen Schreurs (Projectleider bij Team Leefomgeving).

 

Publicatie

Deze publicatie wordt gedaan naar aanleiding van de uitspraak van de Hoge Raad van 26 november 2021.

 

Naar boven