Vaststelling bestemmingsplan ‘Stationsstraat 111, Deurne’ en besluit hogere waarde Wet geluidhinder plan Stationsstraat 111, Deurne

1. Burgemeester en wethouders van Deurne maken bekend dat zij op 20 februari 2024 het besluit hebben genomen tot vaststelling van een hogere grenswaarde op grond van de Wet geluidhinder voor het bestemmingsplan Stationsstraat 111, Deurne.

2. Burgemeester en wethouders van Deurne maken bekend dat de gemeenteraad op 26 maart 2024 het bestemmingsplan ‘Stationsstraat 111, Deurne’ (NL.IMRO.0762.BP202119-C001) en ondergrond o_NL.IMRO.0762.BP202119-C001.dxf, ongewijzigd heeft vastgesteld.

Hogere waarden Wet geluidhinder

Als gevolg van het spoor wordt de voorkeursgrenswaarde overschreden, de maximale ontheffingswaarde van 68 dB wordt niet overschreden. Ook als gevolg van het wegverkeer wordt de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(Lden) overschreden; de maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt niet overschreden.

Burgemeester en wethouders van Deurne hebben een hogere waarde vastgesteld als bedoeld in artikel 110a van de Wet geluidhinder voor de woningen aan de Stationsstraat 111 in Deurne. Het besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder, plan Stationsstraat 111 Deurne, omdat in het ontwerpbesluit abusievelijk niet het meest recente akoestisch onderzoek was verwerkt.

Voor welk gebied is dit?

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Stationsstraat 111, Deurne. Over de exacte ligging van de grenzen van het plangebied kunt u informatie inwinnen bij het team Publiekszaken en Dienstverlening, of u kunt het bestemmingsplan digitaal raadplegen.

Wat zijn de plannen?

Het bestemmingsplan vormt het planologisch-juridisch kader voor het oprichten van een woongebouw waarin acht appartementen worden gerealiseerd.

Wat ligt ter inzage?

Het bestemmingsplan en de hierbij behorende bijlagen en documenten liggen ter inzage. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding en de regels, en een daarbij behorende toelichting.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Alle stukken liggen met ingang 5 april 2024 gedurende 6 weken ter inzage.

Waar is dit terug te vinden?

Alle stukken kunt u op de volgende manieren raadplegen:

1. digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl of via www.deurne.nl.

2. op afspraak bij het team Publiekszaken en Dienstverlening (tijdens de openingstijden) in het Huis voor de Samenleving, Markt 1 in Deurne. Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen via ons algemene telefoonnummer (0493) 38 77 11.

Wat betekent dit voor u?

Rechtsmiddelen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage) worden ingesteld.

Voorlopige voorziening

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks het beroepschrift, het vaststellingsbesluit de dag na afloop van de beroepstermijn in werking treedt, tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Afdeling is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Heeft u vragen?

Laat het ons gerust weten. Ons team Publiekszaken en Dienstverlening is op werkdagen bereikbaar. U kunt bellen naar (0493) 38 77 11.

Naar boven